Fiege is ongeveer het verschil tussen E en O en V en L

Van onze handbalmedewerker

Tweeduizend toeschouwers zagen de gasten uit Limburg vliegend van start gaan. Allrounder Gino Smits (drie) en Claus Veerman zetten meteen het grootste verschil van het duel op het scorebord (1-4).

Patrick Berendsen legde vervolgens de zwakke plekken van de verdedigingstaktiek van V en L bloot. De zeer offensieve dekking maakte grote loopwegen aan de zes-meterlijn mogelijk en de cirkelloper was niet te beroerd om die te lopen. Schutter Hagreize zag af van zijn eerste prioriteiten en uitgekiende ballen naar de eerste-lijnspeler Berendsen kregen een gewaardeerd vervolg (6-5). Rob Fiege zette, bij gebrek aan eenheid en rust in de ploeg, de wedstrijd naar zijn hand. Coach Weerman van E en O zag zijn experiment om met Frank van de Zande in de linker hoek te beginnen, faliekant de mist in gaan. Na een kwartier mocht de jeugdinternational onverrichterzake weer voorgoed naar de vertrouwde bank. De linkerhoekpositie was echter blijvend besmet. Joop Fiege, Van de Berg, Garcia en De Boer bleven er ook opvallend onopvallend.

Het chaotische wisselbeleid, iedere aanval met een andere opstelling - ook voor de linker opbouwpositie mochten vier man kandideren en de uitbreiding van de gebruikelijke verdedigingswissel van Hagreize met die van Nijdam voor Ter Mors - kwam oefenmeester Weerman op veel openlijke handgebaren vanuit het veld richting bank te staan. Bij V en L kwam de hele rechter flank met Louwers en Goffin niet uit de verf, Kicken en Portengen bleven op de linker hoek ook onder de maat. Zodoende resteerde een hoogst interessante strijd tussen het E en Odrietal Rob Fiege, Hagreize en Berendsen en het V en L-trio Jacobs, Veerman en Smits. De gelijkwaardigheid tussen deze twee drietallen kreeg een cijfermatige invulling tot halverwege de tweede helft (1616).

De kloof die Veerman voor V en L sloeg naar 16-18 liep vast in het missen van twee opgelegde kansen van de waterdragers Goffin en Kicken. Fiege, Berendsen en Hagreize haalden weer adem, kregen het voordeel van de twijfel van het omstreden arbiterskoppel Brussel en Van Dongen en E en O ging met de winst van 23-21 strijken. Coach Rietbroek wenste geen woord vuil te maken aan de arbitrage: "V en L heeft goed gespeeld. De internationals hebben hun kater van Oostenrijk overwonnen. E en O heeft iets meer inhoud, maar ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden