fictie

Julie Buntin

Marlena

Vert. Dennis Keesmaat. Prometheus; 303 blz. euro 19,99

In Amerika geprezen debuut van de Amerikaanse Julie Buntin. De vijftienjarige Cat leert de verleidelijke Marlena kennen. Hun vriendschap wordt het nieuwe middelpunt van Cats bestaan. "Een tijdje waren we geen van beiden alleen. We overlapten elkaar - helder en dan weer donker - als een kleine eclips."

Nhung Dam

Duizend vaders

De Bezige Bij; 348 blz. euro 19,99

"Vanaf het moment dat mijn vader verdween lag er een jaar lang sneeuw in Beiahêm." 'Duizend vaders' is het romandebuut van Nhung Dam, actrice en theatermaakster, kind van bootvluchtelingen. Ze vertelt het verhaal van een Vietnamese familie die uit het water wordt gevist en dan in een ijskoud land wordt geplaatst. Daar raakt de elfjarige dochter bekneld tussen een wanhopige moeder en een omgeving vol vreemden.

Koen Peeters

De Mensengenezer

De Bezige Bij; 318 blz. euro 19,99

Vierde roman van gelauwerde Vlaamse schrijver Koen Peeters handelt over Remi, die voorbestemd is om zijn vader als boer op te volgen, maar een andere roeping volgt. Hij treedt in in het klooster, wijdt zijn leven aan studie en meditatie, om uiteindelijk gehoor te geven aan een al lange tijd broeiend verlangen en af te reizen naar de Congo.

Femke Schavemaker

Karkas

Nijgh & van Ditmar; 266 blz. euro 12,99

In 'Karkas' volgen we de belevenissen van Nora Middelaar, die weet dat ze een profeet is maar ook dat ze dat beter voor zich kan houden. Ervaringsdeskundige Femke Schavemaker debuteert met deze roman over de ups en downs van de bipolaire Nora. "De mussen zien me niet. (..) Ik kan wel door ze heen, zullen ze denken. Zo'n zweempje mens." JR

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden