fictie

JANN RUYTERS

Kristien Hemmerechts: Er gebeurde dit, er gebeurde dat De Geus; 346 blz. euro 19,95

Hemmerechts bundelt oude autobiografische verhalen in een boek dat opent met het verslag van haar nieuwe ervaringen in het ziekenhuis waar ze (succesvol) werd behandeld voor borstkanker (bk, zoals ze het doopt). Daarnaast verhalen over het verlies van haar zoontjes, de omgang met haar psychisch zieke zus, haar huwelijk met Herman de Coninck.

Mirjam Rotenstreich: De stalkster De Geus; 277 blz. euro 19,95

"Als Elsemijn geweten had dat Binck haar weer zou laten wachten, had ze het douchen uitgesteld tot na het invetten van de steengrill." Met deze prettig prozaïsche mededeling opent Rotenstreich haar derde roman die, geïnspireerd op Orpheus en Eurydice, handelt over een vrouw die na de moord op haar geliefde zint op een manier om hem uit de dood terug te halen.

Paul Claes: De haas en de regenboog De Geus; 192 blz. euro 19,99

De dichters Rimbaud en Verlaine verbleven tegen het einde van de negentiende eeuw in Londen, op de vlucht voor het oproer na het neerslaan van de Parijse Commune in 1871, op zoek naar nieuwe poëzie en nieuwe liefde.

Claes doet verslag van dit 'seizoen in de hel' dat (mogelijk) Verlaine's beroemdste dichtregels Il pleure dans mon coeur comme il pleut sur la ville opleverde.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden