fictie

Richard Yates: Voorbije liefdes (Young Hearts Crying) Vert. Marijke Emeis. Athenaeum - Polak & Van Gennep; 384 blz. euro 22,50

Na het succes van 'Revolutionary Road' verschenen ook 'Een speciaal soort voorzienigheid', 'Een geval van ordeverstoring' en 'Een goede school'. Met 'Voorbije liefdes' is de Yates-reeks van de Arbeiderspers compleet. Het thema klinkt bekend: jonge schrijver wil leven van zijn boeken, niet van de miljoenen van zijn rijke vrouw.

Franz Kafka: Amerika of de verdwenen jongen Vert. Willem van Toorn. Arbeiderspers; 304 blz. euro 19,99

Onvoltooide roman van Kafka, fris vertaald door Willem van Toorn, waarin een Duitse immigrant zijn weg vindt in Amerika. Kafka, die zelf nooit in Amerika geweest is, schiep een mythisch land waarin Boston en New York door een brug verbonden zijn en het Vrijheidsbeeld een zwaard draagt. Karl vindt een baantje als liftboy en ontmoet de zelfkant.

Luigi Pirandello: Dramatisch Drieluik Vert. Conrad van de Weetering. Papieren Tijger; 248 blz. euro 18

Vertaling van het legendarische toneelstuk 'Zes personages op zoek naar een schrijver' van Nobelprijswinnaar Pirandello, in een bundeling met de twee andere stukken waarmee het samen een drieluik vormt: 'Ieder op zijn manier' en 'Vanavond improviseren wij'. Stukken die volgens de schrijver bij elkaar horen omdat ze alle drie spelen met toneel.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden