Feyenoord op zoek naar 'pinchhitter'

De thuiswedstrijd tegen Roda JC heeft aangetoond dat Feyenoorddringend behoefte heeft aan een aanvaller die de rol van pinchhitter kan vertolken.

De Rotterdammers slaagden er in de Kuip niet in om het stugverdedigende Roda JC op de knieën te krijgen (0-0). TrainerErwin Koeman had in de dugout echter geen aanvaller zitten dieeen wedstrijd in de slotfase kan openbreken. ,,Als ik debeschikking had gehad over een pinchhitter, dan had ik hem er inde slotfase zeker ingebracht.''

De club uit Rotterdam-Zuid streeft ernaar om voor het sluitenvan de transferperiode, eind deze maand, een aanvaller vast teleggen die op momenten dat dit nodig is de ploeg over het dodepunt kan tillen en succes kan afdwingen. Koeman sprak recent metspits Erik Meijer van het Duitse Alemannia Aachen. De 36-jarigeLimburger toonde echter geen belangstelling voor een overgangnaar Rotterdam.

De naam van Pierre van Hooijdonk valt steeds vaker in de Kuip.Van Hooijdonk was in het verleden een succesvolle en populairespeler van Feyenoord. Hij mag NAC verlaten en Feyenoord hoeftzijn contract niet af te kopen.

Van Hooijdonk is echter ook al 36 en is bij NAC aan eenteleurstellend seizoen bezig. Hoewel de lange spits perfect aanhet profiel van een pinchhitter voldoet, is er twijfel of hijgenoegen wil nemen met een rol op het tweede plan. De Brabanderlijkt te veel liefhebber om er zich bij neer te leggen dat hijaf en toe voor een minuut of twintig mag invallen.

Feyenoord speelde in de eerste helft zwak. De thuisclub leedveel balverlies en had problemen met het spel van Roda JC. DeLimburgers verdedigden niet alleen uitstekend, maar trokkentevens het inititiatief naar zich toe. Roda JC kwam er voor rusteen paar keer gevaarlijk uit. Na de pauze speelde Feyenoord, datHofs voor Pardo in de ploeg had gebracht, beter en met meerpassie. Hofs en Kuyt kregen een grote kans, maar slaagden er nietin de uitstekende doelman Kujovic te passeren.

De wedstrijd tegen Roda JC maakte opnieuw duidelijk dat Kuijtniet in topvorm verkeert. De aanvaller, die altijd veel arbeidverricht, zit tegen overbelasting aan en heeft last van een kuit.Tijdens de training doet hij het iets rustiger aan. ,,Kuijt iseen speler die tijdens de training voluit moet gaan om tijdensde wedstrijden scherp te zijn. Nu kwam hij steeds een milimeterte kort'', aldus Koeman.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden