Festival Racism beat it op het nippertje gered

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe editie van het Racism Beat It Festival kan op 16 augustus gewoon doorgaan. Vier departementen hebben een extra bijdrage van driehonderdduizend gulden toegezegd. Zonder deze aanvullende middelen van het Rijk zou het festival dit jaar vrijwel zeker zijn afgelast.

Na een brandbrief van het bestuur van de MIXT Stichting voor Interculturele Projecten hebben de staatssecretarissen Nuis (Cultuur) en Terpstra (Welzijn) ieder 90 000 gulden beschikbaar gesteld. Bovendien zegden de bewindslieden van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken respectievelijk 75 000 gulden en 45 000 gulden toe.

Het Racism Beat It Festival is het bekendste project van MIXT (voorheen Stichting Pop Against Racism). Het festival is uitgegroeid tot een toonaangevend landelijk multicultureel evenement. Het tekort ontstond door tegenvallende inkomsten. De jaarlijkse bijdrage van de Europese Unie blijft dit jaar bovendien achterwege.

Het Racism Beat It Festival is gratis toegankelijk en heeft plaats in het Recreatiegebied Spaarnwoude tussen Amsterdam en Haarlem.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden