Ferry Mingelen (65) teleurgesteld over gedwongen pensioen bij NOS

Ferry Mingelen. Beeld ANP Kippa
Ferry Mingelen.Beeld ANP Kippa

Ferry Mingelen stopt eind 2013 als politiek verslaggever bij de NOS . Hij werkte bijna 30 jaar op de Haagse redactie van de omroep. Op 1 januari 2014 gaat Mingelen met pensioen, zo maakte de NOS woensdag bekend.

Vorig jaar bereikte Mingelen (65) de pensioengerechtigde leeftijd, maar de NOS besloot hem toen nog een jaar in dienst te houden. Aan het eind van dit jaar komt een einde aan zijn loopbaan bij de nieuwsorganisatie.

Gemeenteraadsverkiezingen
Mingelen noemt het in een reactie jammer dat hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 moet stoppen. 'Ik had graag tot mijn 67e doorgewerkt. Het had de NOS gesierd om een voorbeeldfunctie voor het kabinetsbeleid te vervullen. Ik ben nog lang niet uitgekeken in Den Haag, ik vind het heerlijk werk. Maar de NOS vindt vernieuwing belangrijker', zegt Mingelen. 'Een verrassing is het ook niet, want ik was er al lange tijd met de NOS over in gesprek. Vorige week werd het definitief. Het is jammer dat ik het niet met 2 jaar heb kunnen rekken. Het blijft nu bij 1 jaar, een compromis.'

Mingelen zegt dat Den Haag nog niet van hem af is. 'Ik bedoel ermee te zeggen dat ik nog graag wil doorgaan. Nu iedereen weet dat mijn contract bij de NOS afloopt, schept dit voor mij mogelijkheden om eventueel nog iets te doen voor andere omroepen, rubrieken of programma's. Ik kan me best voorstellen dat ik ze met mijn jarenlange ervaring van dienst kan zijn.'

Prijs
Vorig jaar won Mingelen de Anne Vondelingprijs, de prijs voor politieke journalistiek. De jury had de prijs aan Mingelen toegekend voor zijn gehele carrière.

Mingelen werkt sinds 1984 als politiek verslaggever in Den Haag, daarvoor werkte hij als verslaggever voor dagblad Het Vrije Volk, vervolgens op de parlementaire redactie van Trouw en was hij ook nog Europees correspondent in Brussel voor de GPD.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden