FBI speurt nog naar daders besmetting

WASHINGTON - Het is voor de FBI nog steeds niet duidelijk of de twee gevallen van miltvuur in Florida te wijten zijn aan moedwillige verspreiding van de bacterie. Wel is, na het bekend worden van het tweede geval, een gebouw in Boca Raton afgesloten, omdat de bacterie er zich nog kan bevinden.

van onze correspondent

Het tweede slachtoffer, een 73-jarige man, bij wie in het neusslijmvlies sporen van miltvuur zijn aangetroffen, werkte op de postkamer in het gebouw van American Media, dat roddelbladen maakt. Vrijdag overleed het eerste slachtoffer, een fotoredacteur van het bedrijf.

De minister van gezondheidszorg van Florida zei gisteren dat de miltvuurbacterie buiten het lichaam van de twee slachtoffers tot nu toe alleen is aangetroffen op het computertoetsenbord van de fotoredacteur. Niettemin hebben honderden medewerkers van de uitgeverij zich laten testen op de aanwezigheid van de bacterie en het centrum voor ziektenbeheersing in Atlanta heeft extra hoeveelheden antibiotica naar Florida gestuurd, voor het geval er meer gevallen van miltvuur zouden worden ontdekt. Werknemers van de uitgeverij waren vooral bezorgd omdat de tweede besmette man dagelijks met zijn postkarretje op iedere afdeling in het gebouw kwam.

Een gerucht dat een voormalige stagiaire van de uitgeverij, 'van Arabische afkomst', betrokken zou zijn geweest bij de verspreiding van de bacterie, is door de autoriteiten volstrekt ongegrond genoemd.

Een metrostation even buiten Washington werd gisteren enige tijd gesloten nadat een gewapende man een mysterieuze stof in de lucht spoot. De man is gearresteerd, zo meldde de Amerikaanse zender CNN.

Onderzoekers maakten later bekend dat het om een schoonmaakmiddel ging. Het incident begon toen de nog onbekende man de metro van het station binnenging en hij door een agent werd aangesproken omdat hij geen kaartje had gekocht. De man bespoot de politieman.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden