Faiza Oulahsen (Greenpeace) nieuw in de Duurzame 100

Greenpeace-activiste Faiza Oulahsen (27) scoorde bij de jury van de zesde Duurzame 100 het hoogst op charisma. Beeld EPA
Greenpeace-activiste Faiza Oulahsen (27) scoorde bij de jury van de zesde Duurzame 100 het hoogst op charisma.Beeld EPA

Ze is een van de opvallende nieuwkomers in de Duurzame 100 van Trouw: Greenpeace-actievoerster Faiza Oulahsen (27). Ze staat op plaats 30.

Trouw

Oulahsen kwam afgelopen najaar volop in het nieuws toen ze met nog 29 andere actievoerders van Greenpeace in een Russische cel werd gegooid na het beklimmen van een boorplatform in de Barentszzee. Na twee maanden kwam de activiste op borgtocht vrij. Ze scoorde bij de jury van de zesde Duurzame 100 het hoogst op het criterium charisma.

In de opmaat tot de publicatie van de top-25 van de Duurzame100, komende vrijdag, staan vandaag de nummers 26 tot en met 50 in de krant. Hierbij zitten zeven nieuwkomers en drie terugkeerders, onder wie Liesbeth van Tongeren, Kamerlid voor GroenLinks. De oud-directeur van Greenpeace was twee jaar afwezig in de Duurzame100.

Ook nieuw, op 46, is wetenschapper en fotograaf Ruben Smit, maker van de bekroonde natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' (2013) over de Oostvaardersplassen. De film kreeg vorige week een Gouden Kalf. Smit is als ecoloog gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. Zijn foto's staan in allerlei nationale en internationale tijdschriften.

Flinke stijgers zitten er ook in deze groep. Zoals Tom Bade, directeur van duurzaam kenniscentrum Triple E. Hij steeg 56 plaatsen, naar 34. En op plek 35 hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma. Hij ging 46 plaatsen omhoog. Tom van de Beek (op 43), die met zijn The Tipping Point Foundation het verticaal verbouwen van groente in de stad propageert, steeg 34 plaatsen.

De ranglijst van nummer 26 tot en met 50 staat nu online. Klik hier om te bekijken wie waar staat.

Trouw-abonnees lezen vandaag in de Verdieping meer over de Duurzame 100.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden