EXPOSITIES

In het ICA, het INSTITUTE OF CONTEMPORARY ART in AMSTERDAM wordt vanaf zaterdag de tentoonstelling Free Enterprise gehouden naar een idee van kunstcriticus BERT JANSEN. Met dit project wordt een jonge Nederlandse conservator in staat gesteld zijn visie op de hedendaagse kunst te geven. Jansen heeft als leidraad voor zijn keus een ets van PIETER HOLSTEIN met de titel 'Free Enterprise' genomen. T/m 16 februari.

Het NATIONAAL GLASMUSEUM in LEERDAM brengt een hommage aan de op 19 december overleden glaskunstenaar ANDRIES COPIER. Het stelt door deze kunstenaar ontworpen glazen gebruiksvoorwerpen ten toon. Copier had bijna een halve eeuw lang de artistieke supervisie over het werk van de Glasfabriek Leerdam. Hij ontwierp zo'n twee keer per jaar nieuwe artikelen, waarbij hij een strenge, doelmatige vormgeving met een grote aantrekkelijkheid combineerde. Tot 30 maart.

AART KLEIN, aangekondigd als 'de oude meester van de fotografie' wordt zaterdag aan de tand gevoeld in het maandelijkse FOTOCAFE in de De Moor, Bethanienstraat 9 in AMSTERDAM. Fred Schmidt spreekt met de beroemde fotograaf over zijn boek 'Gelukkig is er nog de Amstel'. Eerder op deze avond, die om 20.30 uur begint, heeft Dick Breebaart een gesprek met Frits Meyst, de winnaar van de Zilveren Camera en vertelt Menno van de Koppel over fotografie en spotprenten de actualiteit die beide media kennen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden