Ex-showbizzparen en DNA-tests

Altijd al willen weten hoe het is om Tom Cruise te zijn? Nou, eerlijk gezegd niet. Maar als een blad als Time er zo op aandringt -de vraag wordt gesteld op de cover deze week- kunnen we er natuurlijk niet omheen.

door Harmen van Dijk

Het is heerlijk om Tom Cruise te zijn, blijkt uit het interview. De Amerikaanse top-acteur heeft alles onder controle, een en al zelfvertrouwen omdat hij via het Scientology-geloof heeft afgerekend met al zijn onzekerheden. En hij heeft een nieuwe film ('Minority Report') die promotie behoeft en waarvoor hij leerde onder water lucht te blazen uit één neusgat.

Naast zoveel professioneel en persoonlijk perfectionisme kun je als partner alleen maar verbleken, en dat overkwam actrice Nicole Kidman dan ook gedurende hun huwelijk. Sinds de scheiding lijkt ze helemaal te zijn opgebloeid en staat ze zichzelf zelfs toe grappen te maken. Bijvoorbeeld over haar ex-man, die een kop kleiner is dan zij: ,,Sinds de scheiding kan ik weer hakken dragen.''

Haar carrière is intussen in een stroomversnelling geraakt. Op de lijst van de 100 meest invloedrijke sterren van het blad Forbes komt Kidman dit jaar met stip binnen op 27. En Tom, die vorig jaar nog op nummer 1 stond? Au, die staat er dit keer helemaal niet op als gevolg van een carrière-dipje. Maar of hij jaloers is op zijn ex? Welnee, hij houdt nog steeds van haar. Ook van zijn nieuwe vlam actrice Penélope Cruz trouwens. Ondanks de geruchten zijn ze nog steeds bij elkaar.

Een andere voormalige wederhelft van een gouden showbizz-koppel staat ook weer helemaal in de belangstelling. Herinnert u zich nog het schandaal rond de Britse actrice Liz Hurley, de ex van acteur Hugh Grant? Ze was zwanger, maar haar nieuwe liefde vroeg zich publiekelijk af of hij de vader wel was. Hij beweerde dat ze 'geen exclusieve relatie' hadden. Nou, de DNA-test is gedaan en Liz had gelijk, hoor. De Amerikaanse miljonairszoon Steve Bing kan gaan betalen voor de kleine Damian, die in april geboren is. En Bing kan zich maar beter nooit in Engeland vertonen, want daar is men nog steeds woedend over de manier waarop 'Bing Laden' hun Liz verraden heeft.

Liz is trouwens prima opgevangen door zanger Elton John. Na de geboorte van Damian mocht ze bij hem logeren en wie kwam als eerste op bezoek? Ex Hugh Grant. Die houden dus ook nog steeds van elkaar.

DNA-tests zijn helemaal in tegenwoordig, ook in Nederland. Het wachten is hier op de uitslag van de test die moet aantonen of Bowie van Rossum de zoon is van Ron Brandsteder, zoals moeder Marita van Rossum beweert. De rechter vond het echter niet nodig om die uitslag af te wachten en veroordeelde Story, Party en Weekend die het nieuws brachten alvast tot een boete van 10000 euro. En Privé dan? Dat ontsprong de dans. Brandsteders advocaat had het verkeerde onderdeel van het bedrijf aangeklaagd. Privé zat dus te genieten in de rechtszaal en doet daar breeduit verslag van. Volgens het blad heeft de advocaat van Ron gezegd dat hij het smartengeld wil gebruiken om op 'liefdesvakantie' te gaan met zijn vrouw Yvonne. ,,Dit huwelijk staat na dit alles op springen'', citeert Privé de advocaat.

Story, Party en Weekend vinden het allemaal niet zo grappig meer. ,,We hebben in redelijkheid alles gedaan om het verhaal te verifiëren'', zegt Wim Schaap, hoofdredacteur van Weekend. ,,Het wordt wel erg moeilijk om een roddelblad te maken.''

Nou, dat kan de kersverse concurrent NL Boulevard beamen. Het roddelblad bestaat net twee weken en staat nu al voor de rechter. Omdat de naam te veel zou lijken op Blvd, een ander tijdschrift. De uitgever van Blvd vreest voor grote verwarring onder kopers en adverteerders...

O, wacht eens even, Blvd is Boulevard maar dan zonder de klinkers! Nooit over nagedacht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden