Ex-directeur woningcorporatie Rochdale vecht persoonlijk faillissement aan

HAN KOCH

Hubert Möllenkamp, oud-directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, vecht zijn persoonlijk faillissement aan. Dat was aangevraagd door zijn voormalig advocaat van het kantoor Höcker advocaten.

Begin deze week troffen de aanvrager en de nieuwe advocaat van Möllenkamp, J. Fellinger, elkaar bij de rechtbank Zwolle. Volgens Fellinger is er een grote kans dat het faillisement wordt teruggedraaid. Het faillisement is volgens hem uitgesproken "omdat er iets fout is gegaan, mijn cliënt heeft stukken niet gezien en daarna is alles wel heel snel gegaan".

Het terugdaaien van het faillissement zou voordelig kunnen zijn voor Rochdale. De woningcorporatie heeft nog altijd hoop dat het een miljoen euro aan te veel ontvangen salaris kan terugkrijgen van Möllenkamp, die momenteel in Spanje verblijft. Er loopt nog een procedure om dat geld terug te krijgen. Bij een faillissement moet Rochdale zich voegen bij een lijst met schuldeisers en wordt de spoeling zeer dun.

De ex-topman van Rochdale en vier voormalige zakenpartners van de corporatie worden vervolgd. Volgens het OM heeft het vijftal zich schuldig gemaakt aan fraude, waaronder het aannemen of betalen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen.

De corporatie hoopt niet alleen het te veel ontvangen salaris terug te krijgen, maar ook vijf miljoen euro aan schade die is ontstaan door deals waarbij steekpenningen zijn betaald.

Advocatenkantoor Höcker wenste gisteren geen commentaar te geven. Curator L. Lonis wacht de uitspraak van de rechter, gepland op 20 februari, over het faillissement af.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden