Even geen gewaagde creaties voor Liz Hurley

Aangezien je als beroemde vrouw nooit twee keer in dezelfde outfit gezien kunt worden, passeren er jaarlijks duizenden creaties de diverse rode lopers in showbizzland. Toch is er maar één jurk die wordt aangeduid als that dress -'díe jurk'. Dan weet iedereen wat je bedoelt.

Harmen van Dijk

Die creatie van ontwerper Versace, strategisch geplaatste stukjes zwarte stof bijeengehouden door gigantische gouden veiligheidsspelden, maakte de draagster in een klap wereldberoemd. Tot die tijd was ze een in Engeland vagelijk bekende actrice die een relatie had met de veel bekendere Britse acteur Hugh Grant. In 1994 nam Hugh Elizabeth (zeg maar Liz) mee naar de première van zijn film 'Four Weddings and a Funeral' en Liz trok 'díe jurk' aan. De volgende dag schreef geen krant over de film of over Hugh. Iedereen had het over that dress.

De truc met een gewaagde Versace-jurk herhaalde ze nog vele malen, maar sinds een paar maanden kan dat niet meer. Liz (36) is namelijk zwanger. Maar ook dat zorgt voor genoeg publiciteit. Want wie is de vader, vragen de roddelbladen zich af.

Hugh Grant is het niet. Anderhalf jaar geleden ging het stel na dertien jaar als vrienden uit elkaar. Dat was vrij opmerkelijk, want hun relatie had heel wat stormen overleefd, de zwaarste wel in 1995 toen Hugh in Hollywood in een compromitterende situatie werd aangetroffen met een prostituee luisterend naar de naam Divine Brown. Liz liet verslaggevers weten dat ze zich voelde 'alsof ze neergeschoten' was. Maar nadat Hugh publiekelijk en privé om vergiffenis had gesmeekt, bleef ze toch bij hem.

Toen ze alsnog uit elkaar gingen vond Liz al snel weer een nieuwe liefde, de Amerikaanse miljonairszoon Steve Bing. Hij is de vader van de baby. Tenminste, dat vertelde Liz in november stralend toen ze, na weken van speculaties in de roddelpers, eindelijk toegaf dat ze in blijde verwachting is. Maar Steve Bing was minder blij en beëindigde de relatie. Vorige week deed hij zelfs een persbericht uitgaan waarin stond: ,,Miss Hurley en ik hadden geen 'exclusieve relatie' toen zij zwanger werd. Het is haar keus om alleenstaande moeder te worden. Als ik inderdaad de vader ben, zal ik een uitermate betrokken ouder zijn.' Oftewel: bewijs maar eens dat je kind recht heeft op mijn miljoenen.

Niet erg galant natuurlijk, Liz was woedend en verslagen. Ze liet weten dat ze Bing altijd trouw was geweest en dat ze geschokt was dat hij daar anders over dacht. Maar niet alleen Liz was woedend. De Britse roddelpers schoot haar te hulp. The Mirror noemt Bing tegenwoordig 'Bing Laden' en drukte het nummer van zijn kantoor af zodat lezers 'hem precies kunnen vertellen wat ze van hem denken'. The Daily Mail eist een DNA-test.

Nu zou je kunnen denken dat Liz het qua beroemd zijn vooral moet hebben van gewaagde jurken, beroemde mannen en schandalen. Eerlijk is eerlijk, ze doet er steeds haar voordeel mee. Maar ze kan nog wel wat meer. Acteren is misschien niet haar grootste talent, maar zakelijk is ze zeer succesvol. Vijf jaar geleden werd ze voor 45 miljoen gulden (zo'n 20 miljoen euro) het gezicht van cosmetica-gigant Estée Lauder. Ze is inmiddels vervangen door een jonger model, maar als producer van films timmert ze ook aardig aan de weg. Samen met haar ex Hugh Grant overigens. Ze bezitten samen de filmmaatschappij Simian films en zijn nog steeds bevriend. Dat bleek wel toen Hugh Liz onmiddellijk te hulp schoot en Steve Bing een schoft noemde. Wie op een hereniging van het beroemdste Britse filmpaar hoopte, werd echter teleurgesteld. Op de vraag of hij de peetvader van Liz' baby wilde worden, antwoordde Hugh: ,,Absoluut niet.'

Het ziet er dus naar uit dat Liz een alleenstaande moeder wordt. Maar met haar zakeninstinct heeft ze de miljoenen van Bing ook helemaal niet nodig om een stevig belegde boterham voor haar kind te verzorgen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden