’Evangelischen, kijk toch uit voor onbijbelse Obama’

Nu presidentskandidaat Barack Obama aan populariteit wint onder evangelicals, slaan de ultraconservatieven onder hen terug.

Barack Obama verdraait de Bijbel. Dat stelt James Dobson. Met deze aanval van Amerikaans meest vooraanstaande evangelical op de Democratische presidentskandidaat is de strijd om de evangelische kiezer voluit losgebarsten.

Uit een onderzoek dat afgelopen week is gepresenteerd, blijkt dat de behoudende christenen niet meer als vanzelfsprekend voor de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap zullen kiezen. Dat is een historische kentering.

Kinderpsycholoog Dobson, fervent Republikein én de meest geliefde evangelische voorman van de VS, is bezorgd over de strategie van Obama. Die schurkt nadrukkelijk tegen die evangelische stemmers aan, en volgens de peilingen met succes. Dobson probeert hen af te brengen van hun sympathie voor Obama, door te wijzen op Obama’s bijbelgebruik. De Democraat heeft in een toespraak gezegd dat de nieuwtestamentische Bergrede – toegeschreven aan Jezus – ’zo radicaal is dat ik me afvraag of het ministerie van defensie toepassing ervan wel zou overleven’.

Volgens Dobson illustreert dit dat Obama „opzettelijk de traditionele uitleg van de Bijbel verdraait om die aan te laten sluiten bij bij zijn eigen wereldbeeld, bij zijn verwarde theologie. Hij besmeurt de bijbelse boodschap.”

Bij Obama is de ethiek niet in goede handen, waarschuwt Dobson. Dobson, die in Dordrecht een eigen organisatie heeft die kinderhulptelefoonlijn Chris runt, toonde de afgelopen jaren hoe het wel moest: hij is tegen abortus, propageert het stevig slaan van kinderen en waarschuwt tegen het ’vuige’ tekenfilmfiguurtje Sponge Bob omdat dat een homoseksueel typetje zou zijn.

Obama heeft eerder laten weten dat hij weinig voelt voor het conservatieve christendom dat door Dobson gepredikt wordt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden