Evangelisatie-actie onder jonge Grieken

GRONINGEN – Ongeveer vijfhonderd christelijke jongeren uit Nederland gaan voorafgaande aan de Olympische Spelen evangeliseren in twaalf steden in Griekenland, waaronder Athene. Via trainingen en wedstrijden zullen de sporters contact leggen met Griekse kinderen en jongeren in de hoop dat die zich uiteindelijk zullen bekeren.

Dat zei directeur H. Stoorvogel van de Nederlandse afdeling van Athletes in Action (AIA) gisteren. Behalve uit Nederland heeft de organisatie ook driehonderd aanmeldingen uit het buitenland ontvangen voor de evangelisatieactie. AIA wil zo het evangelie 'terugbrengen naar het land waar het Europa binnengekomen is'. Griekenland organiseert de Olympische Spelen vanaf 13 augustus.

AIA houdt de actie de eerste helft van juli, omdat de Grieken dan nog in de steden zijn. Daarna trekken ze traditiegetrouw naar de eilanden en de stranden om eind augustus weer terug te keren. Stoorvogel: ,,We willen de christelijke normen en waarden met de jongeren delen en hun vertellen dat er een God is die van mensen houdt en die je kunt leren kennen.”

Op basis van ervaringen tijdens voorgaande acties in Griekenland constateert de directeur dat iedereen in dat land wel een besef heeft van God.

,,Maar in het dagelijks leven zegt het vooral de jongeren vrijwel niets.”

Het thema van het komende project is 'Giving the flame'. Dat is een verwijzing naar het olympisch vuur, dat na enkele weken weer uitgedoofd zal zijn, en naar het eeuwig vuur van de Heilige Geest dat mensen in beweging zet, harten verandert en diepe vreugde geeft, aldus de organisatie.

Sommige AIA-medewerkers blijven na de evangelisatieactie nog een jaar in Griekenland om geïnteresseerde jongeren nazorg te bieden en hen te helpen 'discipelen van Jezus Christus' te worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden