Europese beurzen leveren deel winst weer in

(Novum/Betten) - In Europa zijn de belangrijkste aandelenindices woensdag aan het eind van de ochtendhandel wat weggezakt van de eerdere voorzichtige winsten. Financiële waarden staan nog wel in de plus en herstellen zich daarmee wat van de verliezen die in de afgelopen dagen werden geleden.

In de sector handhaafde Royal Bank of Scotland vandaag de in april afgegeven verwachtingen voor het eerste halfjaar van 2008. Het operationele resultaat blijft goed, maar de resultaten blijven achter door de effecten van de aanhoudende verslechtering op de kredietmarkten.

Het financiële concern, dat vorige week de grootste aandelenemissie ooit ter waarde van GBP 12 miljoen afrondde, geeft aan dat de afschrijvingen op posities op de kredietmarkten eveneens binnen de afgegeven verwachtingen zullen blijven. In april werden deze geraamd op GBP 5,9 miljard voor belastingen. Een handelaar stelt dat de trading update meeviel, maar RBS noteert toch 2,8% in de min.

BNP Paribas behoort daarentegen tot grootste procentuele stijgers binnen de DJ Eurostoxx 50 index, met een winst van 1,8%, Credit Agricole stijgt 1% en Societe Generale wint 0,2%.

De DJ Eurostoxx 50 noteert 0,3% hoger op 3.584,19. Op regionaal niveau noteert de FTSE in Londen vrijwel vlak, de Parijse CAC stijgt 0,15% en de DAX van Frankfurt daalt met 0,04%. In Amsterdam noteert de AEX-index 0,4% hoger op 466,11. De olieprijs noteert in Londen 1,5% hoger op USD 132,95 en voor de euro wordt USD 1,5508 betaald.

In Amsterdam zijn de ogen gericht op Corporate Express, dat er nu dan toch mee heeft ingestemd te worden overgenomen door Staples. De Amerikanen hebben het bod nog wat opgeschroefd, naar EUR 9,25 hetgeen de onderneming waardeert op EUR 3,1 miljard. Corporate Expess stijgt 1,5% tot EUR 9,21.

Philips herhaalt vandaag zijn doelstellingen voor de periode 2008-2010 tijdens een presentatie op het JP Morgan 6th Annual Pan-European Capital Goods & Aerospace in het Verenigd Koninkrijk. In zijn driejarenplan streeft de onderneming naar een gemiddelde vergelijkbare omzetgroei van minimaal 6% per jaar. Het aandeel wint 0,8%.

Draka verliest fors, namelijk 8%, na een trading update over het eerste halfjaar van 2008. De markt reageert teleurgesteld op de verwachting voor de nettowinst en het bedrijfsresultaat, die uitkwamen onder de analistenconsensus. Met name de prestaties van de Communications Groep vielen tegen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden