Europa wil suiker in wijn toch behouden

Van onze correspondent

brussel – Wijnboeren mogen van het Europees Parlement toch suiker blijven toevoegen. Dat is goed nieuws voor wijnboeren in Nederland en Duitsland.

De Europese Commissie wil de wijnsector moderniseren, zodat Europa beter kan concurreren met de nieuwe producenten in Amerika, Zuid-Afrika en Australië. Europa moet minder goedkope bulkwijnen maken en zich concentreren op de kwaliteit.

Stoppen met toevoegen van suiker was onderdeel van dat plan. Maar boeren in noordelijke landen kunnen niet zonder, omdat de druiven er te weinig suiker aanmaken. Het toevoegen gebeurt niet alleen door de circa 140 producenten in Nederland, maar ook in Duitsland.

De landbouwcommissie heeft besloten – tegen de wens van de zuidelijke landen – dat boeren toch suiker mogen toevoegen. Dit gebeurde op voorstel van onder meer Lily Jacobs (PvdA) en Esther de Lange (CDA).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden