'Euronext onderzoekt aandelenruil met LSE'

(Novum/Betten) - Euronext, onstaan uit de fusie van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs, kijkt of het mogelijk is om via een aandelenruil met de London Stock Exchange (LSE) te fuseren. Dat schrijft The Wall Street Journal maandag. Volgens de krant wordt deze optie bekeken om de huidige aandeelhouders van het Britse beursbedrijf tegemoet te komen.

De aandeelhouders van het Londense beursbedrijf hebben al eens te kennen gegeven een bod in contanten van Euronext te blokkeren. Bij een aandelenruil kunnen de LSE-aandeelhouders vasthouden aan hun investering.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant kijkt Euronext momenteel naar een constructie waarbij bestaande aandelhouders van de beursbedrijven hun stukken kunnen inruilen voor aandelen van een nieuw op te richten holding-maatschappij.

Woordvoerders van zowel Euronext als de LSE wilden volgens The Wall Street Journal niet reageren.

Onlangs meldde ook de Britse Financial Times al dat Euronext afstand zou nemen van het voornemen een bod in contanten uit te brengen op de London Stock Exchange (LSE). De fusiebeurs zou toen volgens de krant het besluit hebben genomen onder druk van de eigen aandeelhouders. In plaats van een contant bod overwoog Euronext een overname via aandelenruil zonder premie, zodat LSE-aandeelhouders optimaal kunnen meeprofiteren, schreef de Financial Times eind oktober.

Kort daarna gaf de Britse concurrentiecommissie (CC) groen licht voor een overname van de LSE door Deutsche Borse of Euronext, mits elke partij een pakket maatregelen zou doorvoeren. Euronext liet kort daarop weten bereid te zijn haar belang in LCH.Clearnet te reduceren in een poging te voldoen aan de eisen die de Britse mededingingsautoriteit.

Al sinds eind vorig jaar vinden er gesprekken plaats tussen Euronext en het Britse beursbedrijf. Dat heeft tot op de dag van vandaag nog niet geleid tot een concreet bod van de fusiebeurs. Een bod van Deutsche Boerse werd al eens door de Britten afgewezen. Macquarie Bank, een investeringsbank in Australië, heeft inmiddels ook al interesse getoond in de overname van de LSE.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden