EU gaat samenwerken tegen jeugdradicalisering

Staatssecretaris Martin van Rijn:
Staatssecretaris Martin van Rijn: "Gewelddadig extremisme is een van de grootste sociale en politieke uitdagingen in Europese lidstaten."Beeld anp

Europese landen gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen gewelddadig extremisme onder jongeren. De EU-landen gaan kennis en goede voorbeelden delen, onder meer op het gebied van sociale media en training van jeugdwerkers. De EU-ministers van Onderwijs en Welzijn hebben hier vandaag in Brussel afspraken over gemaakt.

"Gewelddadig extremisme is een van de grootste sociale en politieke uitdagingen in Europese lidstaten'', aldus staatssecretaris Martin van Rijn (welzijn). "Daarom bundelen de ministers van jeugd en onderwijs vandaag hun krachten.'' Van Rijn wees op het belang van samenwerking tussen docenten, jeugdwerkers en ouders om radicalisering te voorkomen.

Ook werden afspraken gemaakt over manieren om jongeren kritischer te leren denken. Daarmee kunnen ze berichten op internet en uit hun omgeving beter beoordelen zodat ze minder makkelijk te beïnvloeden zijn. Volgens minister Jet Bussemaker (onderwijs) is dat een belangrijk instrument bij het tegengaan van radicalisering onder jongeren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden