Essaywedstrijd

Het Griekse woord ‘schole’ betekent oorspronkelijk ‘vrije tijd’ – het vrij zijn om te studeren. ‘Inspiratie’ heeft zijn taalkundige bron in het Latijn en betekent ‘levenskracht inademen’, ‘ontbranden’. Talloze mensen studeren om te zoeken naar wat werkelijk belangrijk is en wat kracht geeft, niet omwille van baan of baas. Wat betekent levenslang leren voor u?

In samenwerking met HOVO Nederland (Hoger Onderwijs voor Ouderen) organiseert Trouw een wedstrijd voor ‘eeuwige studenten’ van vijftig jaar en ouder.

Schrijf een essay over de inspiratie om levenslang te willen leren en maak kans op gratis HOVO-cursussen ter waarde van 500 euro bij een instelling naar keuze.

Stuur uw essay (van maximaal 1100 woorden) voor 10 oktober naar info@hovonederland.nl

Inzendingen

worden beoordeeld door een jury bestaande uit:

Willem Schoonen (hoofdredacteur Trouw), prof. dr. Kees Knipscheer (hoogleraar sociale gerontologie Vrije Universiteit), mw. drs. Anjo Geluk (socioloog en publicist; lid van de Denktank 60+Noord) en dichter Jean Pierre Rawie.

De prijsuitreiking

vindt plaats tijdens het vierde lustrum van HOVO Nederland op 25 november 2010 in Rotterdam. De winnaar wordt uitgenodigd zijn essay hier voor te (laten) dragen. Het winnende essay wordt tevens gepubliceerd in Trouw.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden