ESCOBAR De Colombiaanse cocainebaas Pablo ...

ESCOBAR De Colombiaanse cocainebaas Pablo Escobar is ervan overtuigd dat zijn concurrenten zullen proberen hem te vermoorden door zijn gevangenis op te blazen. Maar hij zal zijn gevangenis niet verlaten, zo heeft hij de pers meegedeeld. Deze week maakten de Salvadoraanse autoriteiten bekend dat een legerofficier drie bommen van 220 kilo heeft gesmokkeld naar het Calicartel, van de gebroeders Rodriguez Orejuela. Het Cali-cartel is de concurrent van het Medellin-cartel van Escobar.

LICHTEND PAD

Als Peru de strijd verliest tegen de maoistische guerillabeweging Lichtend Pad kunnen in dat land toestanden ontstaan als in Cambodja onder de Rode Khmer, die in de jaren zeventig miljoenen Cambodjanen vermoordde. Dat zegt de Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken Bernard Aronson. Volgens hem was het fout van het Congres om een deel van de militaire hulp aan Peru te schrappen, wegens schendingen van de mensenrechten. Lichtend Pad financiert volgens hem zijn activiteiten met cocaine. De organisatie doodde gisteren in de hoofdstad Lima vier militairen.

SOMALIE

VN-secretaris-generaal Boetroes Ghali zal zo snel mogelijk een technisch team sturen naar Somalie. Het team moet de komst voorbereiden van VN-waarnemers, die toezicht zullen houden op het bestand in de burgeroorlog.

TOEAREGS

In vluchtelingenkampen in Mauretanie sterven per dag 25 Toearegs. Dat zegt een islamitische hulporganisatie. Het Toearegvolk leeft verspreid over Mali, Niger, Libie en Algerije. In Niger en in Mali zijn Toearegs gedood in gevechten met regeringstroepen. Toearegs uit Mali zijn naar Algerije en naar Mauretanie gevlucht. Ook Arabieren vluchten uit Mali. De Arabieren en de Toearegs in Mali vechten voor zelfbestuur.

KOERDEN

Het Iraakse leger heeft de Koerdische stad Kifri gebombardeerd. Daarbij zouden volgens een woordvoerder van de Patriottische Unie van Koerdistan veel slachtoffers onder de burgerbevolking zijn gevallen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden