EO biedt RTL nazorg aan

De EO mag dan buiten de boot zijn gevallen bij de onderhandeling over het uitzenden van de omstreden film 'The Passion of the Christ', loslaten wil de Evangelische Omroep de film geenszins.

door Martine Borgdorff

De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin) verwierf afgelopen week de uitzendrechten voor de film. EO-directeur Ad de Boer, die 'The Passion' dolgraag zelf had willen binnenhalen, twijfelde geen moment en stuurde onmiddellijk een e-mail naar RTL-collega Fons van Westerloo.

In de mail biedt hij aan om de telefonische nazorg bij de uitzending te verlenen. ,,Wij weten wat het evangelie inhoudt en willen mensen de kans geven over de film door te praten'', zegt De Boer. ,,Het aanbod begon als een opwelling, maar is wel degelijk serieus.'' Van Westerloo heeft nog niet gereageerd op het aanbod van De Boer.

Mocht RTL afzien van de diensten van de EO, dan overweegt De Boer om op de commerciële zender reclame te maken voor EO-nazorg. ,,Ik weet nog niet hoe dat zit met de regelgeving, maar ik kan me voorstellen dat zoiets mag als we het betalen uit verenigingsmiddelen.

Het is een serieus alternatief.''

Voor de EO is de misgreep bij de strijd om de uitzendrechten van 'The Passion' een grote teleurstelling, beaamt De Boer. Niettemin hoopt hij van harte dat óók tv-uitzending door het commerciële RTL gelovigen de kans geeft om de lijdensweg van Christus breed onder de aandacht te brengen. ,,Het goede nieuws is dat uitzending door de commerciëlen ook voor kijkers zorgt die normaal gesproken niet door de EO of de publieke omroep worden bereikt.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden