enz. enz.

Soorten als shii-take, koningsoesterzwam , nameko, pioppino en shimeji zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te proeven. Kwekerij Paddestoelenrijk verzorgt in samenwerking met Wild & Savoury in Rossum een workshop hoe je je eigen -eetbare- paddestoelen kunt kweken.

Na een korte inleiding over de groei van schimmels en paddestoelen wordt de natuurlijke kweek van shii-take en oesterzwammen op houtstammen behandeld. Vervolgens staat de kweek van bijzondere soorten paddestoelen op zakken zaagsel centraal en is er een rondleiding in de kwekerij. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met het enten van een houtstam. Ook de culinaire weetjes over paddestoelen komen ruim aan bod en kan er van alles geproefd worden.

De workshop vindt plaats bij kwekerij Paddestoelenrijk te Rossum op zaterdag 21 april van 13.30 tot 17.00. De kosten zijn 59 euro p.p. Na afloop neemt de deelnemer een zelf geënt stammetje en een kweekpakket mee naar huis. Opgeven via: 0317-427422, info@wildandsavoury.nl. Meer informatie www.paddestoelenrijk.nl

Wie een willekeurige, oude reisgids inlevert bij de boekhandel of warenhuis, krijgt meteen 25% korting op een nieuwe National Geographic Reisgids. Dat betekent minimaal vijf euro korting per boek. Bovendien gaat één euro van het aankoopbedrag naar het Nelson Mandela Kinderfonds. Dit fonds steunt projecten in Zuid-Afrika. Hierin worden kansarme kinderen opgevangen en krijgen ze onderdak en onderwijs. Er zijn circa dertig regio’s en landen beschreven in de reisgidsen reeks van National Geographic. Prijs vanaf euro 19,95.

Info: www.kosmosuitgevers.nl

PDrents Museum, Drents Archief en Het Drentse Landschap

Het Nationaal Museumweekend op 14 en 15 april 2007 staat in het teken van de kunst van het waarnemen. In het Drents Museum in Assen worden dit weekend veel activiteiten georganiseerd met het thema ’Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ en samen met het Drents Archief en Het Drentse Landschap is er een spannende speurtocht voor kinderen.

Zo komen de goochelaars van jeugdcircus Bombari op zaterdag 14 april 2007 naar het museum en is er een fantastische goochelshow van Siegmund en Froyd op zondag 15 april 2007. Daarnaast zijn er voor jong en oud allerlei ’gezichtsbedrog’ activiteiten.

In april wordt in Dordrecht de bijzondere manifestatie De Hel gehouden rondom de wereldberoemd Italiaanse dichter Dante Alighieri (1265-1321), auteur van De Goddelijke Komedie, een meesterwerk in drie delen waar hij over zijn reistocht door de Hel, de Louteringsberg en het Paradijs vertelt. ist Ton Bertrand.

De integrale Hel duurt ongeveer 6 uren, inclusief twee pauzen. De Hel is een productie van de LuiaardVrouwe.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden