enz. enz.

Amsterdam heeft vanaf 1 april een nieuw theater speciaal voor cabaret en stand-up comedy. Het ’Comedy Theater in de Nes’ komt in een voormalige tabaksveiling aan de Nes in het centrum van de stad. Initiatiefnemer is Frans Ruhl, die vindt dat er te weinig ruimte is in Amsterdam cabaretiers en comedians uit zijn stal. Met 250 stoelen wordt het in het voormalige tabaksveilinghuis een middelgrote zaal, tussen De Kleine Komedie en Toomler in. Info: www.comedytheater.nl

Philip van den Bossche begint 1 september als directeur-conservator van het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in het Vlaamse Oostende. Hij volgt in die functie de roemruchte Willy Van den Bussche op die met zijn eigenzinnige beleid het PMMK grote roem bezorgde. Zo was Van den Bussche de geestelijke vader van Beaufort, een tot nu toe twee keer georganiseerde beeldenmanifestatie langs de Belgische kust. Van den Bossche werkt nu nog als conservator in het Van Abbe Museum in Eindhoven.

Rapper Snoop Dogg geeft vanavond een ingelast concert in de Melkweg in Amsterdam. Nadat hij zondag met collega P. Diddy had opgetreden in de Heineken Music Hall, zou hij maandag voor vijf optredens naar Groot-Brittannië vertrekken. Maar doordat de 35-jarige Amerikaan vorig jaar op de Londense luchthaven Heathrow betrokken was bij een opstootje, mocht hij het Verenigd Koninkrijk niet in. De pas verbouwde Melkweg had door een annulering een gat in de programmering en heette de rappende pooier en zakenman van harte welkom.

De nieuwe en laatste Harry Potter komt pas op 21 juli uit, maar uitgeverij Bloomsbury heeft gisteren al de omslag van ’The Deathly Hallows’ naar buiten gebracht. De wildste geruchten doen al de ronde over de afloop van de succesvolle reeks rond de jonge tovenaar, maar daar geeft de omslag uiteraard geen uitsluitsel over. Wel is op de tekening te zien hoe een duidelijk gewonde Harry met zijn vrienden Ron en Hermelien in een hevig gevecht verwikkeld is. Maar met wie? Ook het de lezer welbekende witte hert is te zien. De Nederlandse uitgave krijgt overigens een andere omslag.

Dance-act Faithless geeft 21 september een optreden in het Gelredome in Arnhem. De Britse band steunt met de show Dance4Life, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de hiv- en aidsproblematiek. Van elk verkocht kaartje gaat een euro naar dit goede doel. De kaartverkoop begint zaterdag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden