enz. enz.

Javier Guzman en Kees Torn de winnaars geworden van de VSCD Cabaretprijzen. Guzman kreeg voor zijn programma Delirium de Neerlands Hoop en Torn won de Poelifinario voor zijn voorstelling Dood en Verderf. De Neerlands Hoop is de prijs voor de kleinkunstenaar of het kleinkunstgezelschap met het meest opvallende programma en/of de meest opvallende ontwikkeling. De Poelifinario is voor de kleinkunstenaar of het gezelschap met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De cabaretprijzen zijn een initiatief van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebebouwdirecties VSCD. De winnaars van vorig jaar, Sara Kroos en Theo Maassen, reikten gistermiddag de prijzen uit in de Amsterdamse Kleine Komedie uit.

Acteur Pierre Bokma is genomineerd voor de Emmy Award als beste acteur voor zijn rol in de tv-film ’De Uitverkorene’. Samen met Kees Prins speelt Bokma daarin de gebroeders Baan van het gelijknamige softwarebedrijf. De film onder regie van Theu Boermans schetst een streng-christelijk milieu aan de hand van een nieuwe financieel directeur.

Bands & Beyond is een reeks presentaties in Nederlandse poppodia over de zakelijke kant van muziek maken, bedoeld voor jong talent dat wil doorstromen naar het professionele circuit. ’Ludieke acties, genante situaties en slimme trucs op het gebied van PR, boekingen, marketing, publiciteit, netwerken en toeren in het buitenland worden ongecensureerd besproken’. Vanavond doen Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering), Tjeerd Bomhof (Voicst), Phil Tilli (Moke) en Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) hun verhaal in de Melkweg in Amsterdam. Verder is Bands & Beyond woensdag in ’t Beest in Goes, 20/11 in Bazart in Den Haag, 21/11 in Atak in Enschede en 28/11 in Plein 79 in Den Bosch. Voor meer info: ’www.myspace.com/bandsbeyond’

De Vlaming Michael van Peel is de winnaar geworden van de Culture Comedy Award, de belangrijkste prijs voor stand-up comedy in Nederland en België. In het Arnhemse Posttheater sleepte de Belg zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht.

De jury noemde hem „een fris talent met bijzonder veel flair”.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden