enz. enz.

Met ingang van 1 januari 2009 fuseren de toneelgezelschappen Het Vervolg uit Maastricht en Els inc. uit Schiedam. Ze gaan samen verder als Theatergroep Het Vervolg, onder leiding van twee artistiek leiders: Hans Trentelman en Arie de Mol. Vanuit Maastricht wil het nieuwe gezelschap binnen de basisinfrastructuur van het ministerie van onderwijs van onderwijs, cultuur en wetenschappen de functie innemen van stadsgezelschap in de zuidelijke regio.

De keuze voor het samengaan van Het Vervolg en Els inc. is volgens de gezelschappen een logisch gevolg van de samenwerking die Hans Trentelman de afgelopen jaren met Arie de Mol is aangegaan. „De vier producties die de Schiedamse Mol bij Het Vervolg regisseerde, hebben bewezen dat het gedachtengoed van de twee nieuwe artistiek leiders goed bij elkaar past”, aldus Het Vervolg en Els Inc.

Op het Gedichtenbal in Paradiso in Amsterdam zijn gisteravond de nominaties bekendgemaakt voor de VSB Poëzieprijs: ’Groter dan de feiten’ van Jan Baeke, ’Innisfree’ van Christine D’haen, ’De Dame van de Tapisserie van Jacques Hamelink, ’Bres’ van Leonard Nolens en ’Spamfighter’ van Anne Vegter. De winnaar wordt 11 april bekendgemaakt en ontvangt 25.000 euro. Nieuw is de VSB Poëziepublieksprijs, lezers kunnen voor hun eigen favoriet stemmen op www.vsbpoezieprijs.nl.

Op het bal maakte verder Robert Anker zijn debuut als nieuwe stadsdichter van Amsterdam.

Vandaag zijn in het kader van Gedichtendag vele activiteiten gepland. Het thema is ’Dingen in gedichten’. Een opvallende activiteit vindt om 10.00 uur plaats in de stationshal van Utrecht Centraal. Twaalf dichters, onder wie K. Schippers, Wim T. Schippers, Neeltje Maria Min, Maria Barnas en Ted van Lieshout, onthullen een gedicht over een gevonden voorwerp uit het NS-depot. Extra aandacht is er verder voor gedichten van Anne Vegter, Remco Campert en Rogi Wieg. Zij wonnen de Gedichtendagprijzen, bestemd voor de beste gedichten van 2007. Die zijn te lezen op www.trouw.nl/gedichtendag, evenals een toelichting van de jury.

De organisatie van Fields of Rock in Biddinghuizen heeft de punkband Sex Pistols gecontracteerd. Tijdens het festival op 20, 21 en 22 juni treden zo’n dertig bands op. Bevestigd zijn optredens van Judas Priest, Cavalera Conspiracy en Danko Jones.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden