Recept

Engelse wraps met peer en blauwe kaas

Beeld colourbox

Engels vanwege de ingrediënten voor de vulling. 'Conférence' zeg ik altijd deftig op z'n Frans, maar dat blijkt behoorlijk belachelijk te zijn. 

Inderdaad dragen de meeste peren, net als bijvoorbeeld rozen, Franse namen omdat men daar (en in wat nu België heet) begon met het opwaarderen van wat tot dan toe keiharde, stenige stoofperen waren, die je absoluut niet rauw kon eten. 

Thomas Francis Rivers uit Herefordshire echter kreeg tijdens de National Pear Conference in 1885 terecht een eerste klas certificate voor de door hem veredelde peer die tegenwoordig in Nederland en België nummer één is. Het is dus conferentie-peer. 

Ook als je aan blauwe kaas denkt kom je niet meteen op Engeland. Want we hebben hier nog geen weet van het gezegde: 'Elke dag een pot ale met een stuk stilton en je wordt stokoud'. Dat is inmiddels wel doorgedrongen tot Japan en Amerika, waarheen de meeste stilton wordt geëxporteerd.

Ingrediënten voor twee

2 grote rijpe conference-peren
4 soft tortilla's (20 cm)
2 bosuitjes, grofgesneden
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 g blue stilton
gebrokkeld peterselieblad
25 g boter
takjes peterselie
vloeibare acaciahoning

De peren schillen, in de lengte halveren, klokhuis verwijderen. Elke helft in de lengte in 8 parten snijden. Telkens 4 partjes als een rechte streep op het midden van de tortilla's schikken, daarop de bosuitjes, de peterseliesnippers en het meeste van de stiltonbrokjes. Stijf oprollen. 

De boter smelten in een grote koekepan. De rollen erin leggen en onder deksel op zeer laag vuur warm laten worden, niet bakken dus. Vlak voor serveren de rollen garneren met de overige brokjes kaas en takjes peterselie. Daaroverheen flink wat honing druppelen. Licht laten kleuren onder een gloeiende grill. Meteen serveren.

Menusuggestie Vooraf: gebakken walnoten met Chinesekoolsla. Twee handjes gehakte walnoten in wat olijfolie bakken met wat kleingesneden knoflook en wat zout. Op een bord omringen met Chinesekoolsla: kleingesneden blad mengen met notenolie, witte wijnazijn, knoflook, zout. Garneren met reepjes gedroogde tomaat op olie. Een vegetarisch recept voor de hele kool vindt u in 'Simpel koken' (2017), een selectie uit deze rubriek. Na: Chocoladevla over plakjes banaan.

Lees hier meer recepten uit Trouw.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden