En weer stapt een PVV'er uit de Haagse raadsfractie

Met het vertrek van Paul ter Linden uit de Haagse gemeenteraadsfractie van de PVV, raakt de gemeenteraad van Den Haag verder versplinterd. Ter Linden heeft eergisteren aan PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf laten weten dat hij opstapt en zijn zetel meeneemt.

De Haagse gemeenteraad heeft nu zes partijen met één zetel. Dat waren al de Politieke Partij Scheveningen, Partij voor de Dieren, Islam Democraten, Groep Okcuoglu van ex-PvdA'er Mustafa Okcuoglu en de Groep De Mos van ex-PVV'er Richard de Mos. Daar is nu dan de Groep Ter Linden van ex-PVV'er Paul ter Linden bijgekomen.

Het hadden zelfs acht éénmansfracties kunnen zijn, maar de islamitische eenmansfractie Partij van de Eenheid is in september met de Groep Van Doorn van ex-PVV'er en bekeerde moslim Arnoud van Doorn samengegaan en heeft nu twee zetels. Wat de exacte reden is van Ter Lindens vertrek uit de fractie is niet bekend, want dat is volgens fractievoorzitter De Graaf 'iets persoonlijks tussen ons tweeën'.

Wat wel al eerder duidelijk werd, is dat hij zich niet kon verenigen met de inspanningen van partijleider Geert Wilders om samen te werken met het Vlaams Belang van Filip Dewinter. Die partij is volgens Ter Linden anti-homoseksueel, wat hem als homoseksueel heeft gekwetst.

De PVV houdt nu vijf zetels over, terwijl ze na de vorige gemeenteraadsverkiezingen begonnen met negen zetels. Eerder vertrokken de raadsleden Van Doorn, De Mos en Marjolein de Waal. Zij gaf haar zetel weer terug aan de PVV. Fractievoorzitter De Graaf 'betreurt' het vertrek van Ter Linden en heeft het over een 'moeilijke tijd'.

(TROUW)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden