Emoties rond integratievraagstuk hebben ook positief effect

AMSTERDAM - De emoties rond het integratievraagstuk blijken ook positieve effecten te hebben. Dat bleek tijdens de discussie in De Rode Hoed in Amsterdam die volgde op d'Ancona's donderspeech aan het adres van de VVD.

Vraag van discussieleider Felix Rottenberg "Meneer Ates, wat zou u doen als u wethouder minderhedenzaken werd?" Emin Ates, voorzitter van de Turks islamitisch culturele federatie: "Dat kan niet, ik ben nog geen Nederlander." Rottenberg: "God wil het. Wat zou u doen?" Geshockeerde reacties in de zaal. Ates doodgemoedereerd: "Ik zou ervoor zorgen dat migranten zich hielden aan alle regels die ook voor Nederlanders gelden. Extra verlof voor een reis naar Turkije? Niks ervan. Als je scheve ogen wilt voorkomen, moet je met de Nederlandse regels leren leven." Spannende momenten waren er genoeg tijdens de discussie 'preventie en participatie', waarmee het Amsterdams Centrum buitenlanders gisteren zijn 10-jarig bestaan vierde. Emin Ates: "Dat woord preventie bevalt me niet. Het lijkt wel of je het over dreigende milieuschade hebt. Participatie, daar draait het om. En daar zullen we zelf voor moeten vechten."

Bijeenkomsten als in De Rode Hoed worden drukker bezocht dan ooit, er blijkt volop te worden nagedacht over oplossingen voor echte problemen. Geen ruzies over hoofddoekjes of discriminatie, maar oplossingen voor de moeilijkheden op de scholen en voor de kloof tussen werkgevers en allochtonen.

De problemen zijn bekend en de oplossingen zijn bedacht. Grote vraag van discussieleider Felix Rottenberg: hoe komt het dat die plannen niet worden uitgevoerd?

Ates: "Het probleem voor ons en voor Nederlanders is dat de overheid een onduidelijk beleid voert. Er is een groot aantal projecten, waarvan de doelen niet duidelijk zijn, en die onvoldoende op effect getoetst worden. Intussen hebben we te maken met een enorme bureaucratie en een inflatie van organisaties. De overheid moet duidelijke keuzes maken."

Wethouder Jonker, minderhedenbeleid Amsterdam: "De overheid moet inderdaad concreter worden. We moeten ophouden met praten, dat hebben we al veel te veel gedaan. We hebben twintig problemen, en een manier om die aan te pakken is om de eigen initiatieven van migranten te ondersteunen. De islamitische scholen zijn daar voor mij een voorbeeld van."

Abdoe Menebhi, voorzitter van de Stedelijke Marokkaanse raad: "Wij migranten moeten zelf onze verantwoordelijkheid nemen en een concrete bijdrage leveren aan de integratie. Dat doen we ook. Zo hebben we een Marokkaanse oudervereniging voor een basisschool opgericht. Helaas vindt de school dat we ons daarmee te veel apart organiseren. De gemeente wil dat er een Nederlandse organisatie bij betrokken wordt. We zijn een half jaar verder, en er is niets gebeurd."

Wethouder Jonker: "Het verzoek om steun voor dit project heeft mij niet bereikt."

Discussieleider Rottenberg: "Van de 60 000 banen die de werkgevers aan allochtonen hebben toegezegd in vier jaar, zijn er na een jaar 2 000 verwezenlijkt. Het gaat goed, zegt VNO-voorzitter Rinnooy Kan."

Lucas Elting, directeur Vluchtelingen, minderheden en asielzoekers bij WVC: "We hebben vastgesteld dat ook hoog opgeleide Turken of Marokkanen bij de bedrijven de poort gesloten vinden. Helaas, er wordt gediscrimineerd, het is gewoon zo. Er is te veel koudwatervrees. Werkgevers zijn bang om met een allochtoon een probleem binnen te halen."

Wethouder Jonker: "Het jeugdwerkgarantieplan is er nu eindelijk. Daardoor zijn er middelen om ook een groot aantal allochtone jongeren aan het werk te krijgen. Maar die banen mogen niet ten koste gaan van gewone arbeidsplaatsen. Als het aan mij ligt, wordt die bepaling geschrapt, want nu hebben we een plan, maar kunnen we mensen in feite alleen nieuwe banen bij de gemeente aanbieden."

Tanja van der Brugge, personeelschef NS Amsterdam: "Bedrijven schrikken zich rot van de grote getallen die steeds worden genoemd. Laten we beginnen met 10 mensen in een groot bedrijf, of een in een klein bedrijf. Als dat een goede ervaring wordt, zullen werkgevers er anders over gaan denken."

Ates: "Ik geef een voorbeld hoe wij het heft in eigen hand kunnen nemen. Onze organisatie heeft zelfstandig afspraken gemaakt met de Koninklijke luchtmacht, en die reageerde positief. We hadden gerekend op vijftig Turkse belangstellenden, het bleken er 422. Als er honderd geschikte jongens bij zijn, zullen wij niet vragen ze allemaal in dienst te nemen. Maar het zou toch mooi zijn als we met tien beginnen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden