Update

Els Borst lag twee dagen dood in garage

Politie in februari bij de woning van Els Borst aan de Ruysdaellaan Beeld Archieffoto ANP
Politie in februari bij de woning van Els Borst aan de RuysdaellaanBeeld Archieffoto ANP

Oud-minister Els Borst heeft zeer waarschijnlijk twee dagen dood in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven gelegen. De politie denkt dat zij kort nadat zij was thuisgekomen van een D66-congres op 8 februari is aangevallen en een paar uur later al is overleden. Ze had haar zwarte winterjas nog aan.

Dolf Hendriks

Dat maakte een woordvoerder van het rechercheteam vanavond op televisie bekend in het programma Opsporing Verzocht.

Onbekende vrouw
De politie vertelde in het programma graag in contact te komen met een vrouw die op zaterdagavond 8 februari rond 19.30 uur over de Ruysdaellaan, ongeveer ter hoogte van het huis van mevrouw Borst, liep. Zij droeg een rode jas en ook een rode hoofddoek. Omdat de politie er vanuit gaat dat Els Borst ook rond die tijd thuis moet zijn gekomen, kan ze een belangrijke getuige zijn.

De politie is ook op zoek naar een verwarde, oudere man, die in de anderhalve week voor de dood van Borst enkele keren bij haar aan de deur is geweest. De minister van staat vertelde aan familie en kennissen over de man, die de eerste keer al om 7 uur 's morgens bij haar aanbelde en die een warrige indruk op haar maakte. Mogelijk is deze man bij meer mensen in de Ruysdaellaan aan de deur geweest.

Duikers
Duikers van de Koninklijke Marine en van de politie hebben vandaag in een ven achter het huis van oud-minister Els Borst gezocht. Er zijn bij deze actie een aantal voorwerpen meegenomen voor verder onderzoek, meldde de woordvoerder van het rechercheteam vanavond.

Tips
De nieuwe informatie rondom de dood van oud-minister heeft in korte tijd al 20 tips opgeleverd. Dat maakte een woordvoerder van de politie rond 22:30 uur bekend.

Duikers van de marine zoeken in een vijver op het bosperceel Heidepark naast het huis van Els Borst Beeld ANP
Duikers van de marine zoeken in een vijver op het bosperceel Heidepark naast het huis van Els BorstBeeld ANP

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden