Ellen Vogel zegt nog geen nee tegen een leuke rol

AMSTERDAM (ANP) - In het Concertgebouw in Amsterdam is vaak beter gezongen, maar zelden hartelijker dan vrijdag. Het Lang Zal Ze Leven schetterde door het gebouw toen Ellen Vogel, op haar 85ste verjaardag, binnenkwam.

Tal van bekenden uit de theaterwereld zongen mee: Ton Lutz, Cas Enklaar, Eric Scheider, Ina van Faassen, Hans Croiset, Allard van der Scheer, Sigrid Koetse, Annet Nieuwenhuijzen.

En Joop van den Ende, want die heeft het vrijdag gepresenteerde boek 'Ellen Vogel, een hommage' van Tonko Dop en Anneke Muller meegefinancierd. ,,Ik was 15 toen ik haar voor het eerst zag als Badeloch. Ik snapte er nog weinig van, maar ik vond het prachtig'', aldus de producent. Hij zou later diverse keren werken met de actrice die hij prijst om haar gedrevenheid.

Boek

Vogel leek vrijdag even niet zó gedreven meer. ,,Plannen? Een beetje lekker leven!'' Maar komt er nog een leuke rol, dan zegt ze geen nee, beloofde ze.

Het boek werd gepresenteerd door Jeroen Krabbé: ,,Het leest als een trein, maar geen gewone trein, meer de Oriënt Express. En je hebt steeds het gevoel dat zich aan boord een vorstin bevindt.''

Het boek over Vogel is er een in een reeks. Mary Dresselhuys, Wim Sonneveld en André van Duin zijn al met zo'n boek geëerd. Jan Jansen, door Vogue omschreven als 'The Mad Shoe Designer from Holland', volgt, want Van den Ende wil het 'breder trekken', samen met uitgeverij Terra. Guus Verstraete en Willem Nijholt zijn daarna aan de beurt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden