Eindelijk weer een nieuw kinderboek van Tonke Dragt

Voor het eerst sinds vijftien jaar verschijnt er een nieuw boek van kinderboekenschrijfster Tonke Dragt (77). Wanneer het gaat uitkomen is nog niet bekend.

Wel is bekend dat Dragt speciaal voor de Kinderboekenweek 2007 (3 tot en met 13 oktober) met drievoudig penseelwinnares Annemarie van Haeringen, het prentenboek ’Wat niemand weet’ maakte. Het verhaal sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Sub Rosa – Boeken vol geheimen.

In het prentenboek (2,50 euro) vertelt de kinderboekenschrijfster een verhaal over de Ark van Noach en de vrijheidslievende eenhoorn.

Dragt kreeg in 2004 met haar boek ’De brief voor de koning’ de Griffel der griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar.

Lydia Rood heeft het gratis Kinderboekenweekgeschenk 2007 ’Kaloeha Dzong’ geschreven. In haar boek neemt ze de jonge lezers mee in de virtuele en interactieve wereld Morgana op internet. De jongen Corijn Winters zoekt zijn toevlucht in deze mysterieuze wereld onder de naam Kaloeha Dzong. De schrijfster liet zich voor dit boek inspireren door de virtuele wereld Second Life, waar de personages van Kaloeha Dzong ook ’echt’ bestaan

Nog voordat ze gevraagd was het kinderboekenweekgeschenk te schrijven, begon Lydia Rood in oktober vorig jaar al aan het verhaal.

Ze vond dat ze „wel eens aan de beurt was om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven”.

Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar heeft een recordoplage van 432.000 exemplaren.

De Kinderboekenweek wordt op 2 oktober in het Muziekgebouw aan ’t IJ geopend met het inmiddels traditionele kinderboekenbal.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden