Einde der tijden: 'We gaan weer eerlijk delen, ik kan niet wachten'

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

New Age-denkers zien met het aflopen van de Mayakalender hun lang gedroomde Aquariustijdperk naderen. Zo ook Laila Straatman (31) uit Enschede. Niets doemscenario. Love, peace and happiness!

Marije van Beek

Wat staat ons morgen te wachten?

"Het is een belangrijke dag in de geschiedenis. Nee, de aarde vergaat niet. Wel sluiten we een periode af van 26.000 jaar, een cyclus. Er komt een ommekeer. En daar worden we allemaal blij van.

"Het Aquariustijdperk komt eraan. We zitten nu nog in het Vissentijdperk, waarin alles draait om ego en macht. Straks is het liefde, harmonie, samen, eenheid. Zoals de christenen en de rastafari's zeggen: 'Babylon zal vallen'. Het hele kapitalistische individualistische systeem gaat omver. We gaan weer eerlijk delen. Absoluut. Ik kan niet wachten. Morgen ga ik mediteren om het te verwelkomen."

Geen natuurrampen?

"Hoe het precies zal gaan is voor mij ook allemaal nog vaag. Er kan een driedaagse schemering komen, of aardbevingen, heb ik gehoord. Anderen zeggen dat er alleen iets verandert in ons bewustzijn. Geestelijk, zeg maar, op gevoelsniveau. Zelf denk ik dat de natuur er ook iets van merkt. Er gaan meer vulkanen dan gewoonlijk uitbarsten. Aardplaten die een beetje verschuiven. Maar niet zo ernstig dat we ons zorgen moeten maken."

Hoe kom je hierbij?

"Ik heb het geluk dat mijn moeder hippie is en sjamaan, zij heeft me veel meegegeven. Ik wist dit altijd al. Ik herken me in de Maya's: de natuur is hun religie. Back to the roots. Wij westerlingen leven allemaal ver van de natuur. We kunnen veel van de Maya's leren.

"Zelf voel ik ook dat er iets op stapel staat. Er was de afgelopen tijd meer strijd. Vriendinnen hebben het moeilijk: de één is in de steek gelaten door haar vriendje, de ander raakte haar baan kwijt, weer een ander kreeg te maken met een stalker.

"Mijn vader is drugsverslaafd ¿ hij is al veertien jaar zwaar aan de crack. Maar het komt goed, nu, met de ommekeer. Toen ik pas bij hem was heb ik een soort energie aan hem doorgegeven. Met de komst van het nieuwe tijdperk gaat hij afkicken. Dat zegt hij zelf ook."

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden