Eeuwfeest AGOVV op de tocht

VAN ONZE VERSLAGGEVER

Vandaag kan het na 99 jaar afgelopen zijn voor AGOVV. Kan, als de rechtbank beslist dat de Apeldoornse voetbalclub geen uitstel van betaling van 400.000 euro krijgt. Ruim een maand voor het eeuwfeest vecht de betaaldvoetbaltak wellicht de laatste slag van een doodsstrijd, waarin de amateurs van de club worden meegezogen.

AGOVV heeft een schuld van vier ton bij de Belastingdienst. De fiscus vroeg daarom begin december faillissement aan voor de Apeldoornse eerstedivisionist. Op 11 december gaf de rechtbank directeur en oud-doelman Henk Timmer precies vier weken de tijd om dat geld bijeen te brengen. Die achtentwintig dagen zijn voorbij maar AGOVV heeft meer dagen nodig om het reddingsplan rond te krijgen.

De club heeft inmiddels een externe investeerder gevonden die het reddingsplan moet dragen. De thuisaccommodatie Berg en Bos zal daarin worden omgevormd tot multifunctioneel sportpark, om zo meer inkomsten te genereren. De gemeente moet nog met het plan instemmen en dat kost volgens Timmer meer tijd. AGOVV vraagt de rechter daarom opnieuw om uitstel van betaling. Naast de vier ton schuld, hebben de Blauwen nog eens 600.000 euro nodig om het huidige seizoen af te kunnen maken.

AGOVV kampte sinds de terugkeer in het betaald voetbal tien jaar geleden al vaker met financiële problemen. In 2007, 2010 en afgelopen jaar slaagde de club erin een faillissement af te wenden. Als de rechter geen coulance toont voor de club, komt er een einde aan het betaald voetbal in Apeldoorn. Buiten dat zullen de amateurs waarschijnlijk worden meegesleurd in de val. De profsectie huurt het thuiscomplex van de amateurtak, die zonder deze huurinkomsten vermoedelijk ook verloren gaat.

Wat de rechter vandaag ook beslist, het elftal van trainer Ulderink speelt vanavond vriendschappelijk tegen zaterdaghoofdklasser CSV Apeldoorn. Het kan de laatste wedstrijd van de AGOVV-profs zijn. Dat hangt af van de KNVB, die zal beslissen of het team de duels van de tweede seizoenshelft moet spelen of per direct uit de competitie wordt gehaald.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden