Een zomerdag naar Simonszand

Op maandag 16 juli organiseert Trouw voor haar lezers een vaartocht over het wad door de nieuwe geul die Simonszand, de plaat tussen Rottumerplaat en Schiermonnikoog, deze winter in twee stukken sneed. Vermoedelijk verdwijnt Simonszand komende winter helemaal. We vertrekken vanuit het schilderachtige haventje Noordpolderzijl, dat alleen bij hoogwater bevaarbaar is. Aan boord zal Ineke Noordhoff, journaliste en auteur van het onlangs verschenen boek 'Natuurmakers', vertellen over de dynamiek van het wad en het leven op verdwenen eilanden.

Op de oostpunt van Schiermonnikoog valt het schip droog en begeleidt Bram Adema van De Pierewaai u over de zandplaat naar de kwelder, langs het Willemsduin naar het Noordzeestrand en via de Balg terug - een wandeltocht van zo'n 10 kilometer. Drie uur later scheept u weer in en vaart schipper Louis de Jonge bij laagwater naar Simonszand. Daar kunt u - misschien als een van de laatsten - zwemmen vanaf het Noordzeestrand van Simonszand.

Wees op tijd, want het tij wacht niet
Maandag 16 juli van 9 tot 20 uur, maximaal 28 deelnemers, 57,50 euro inclusief koffie of thee (2x) en een warme maaltijd.

Aanmelden liefst per e-mail op info@depierewaai.nl, anders 050-3601750. Meer informatie op www.depierewaai.nl onder 'Individueel'

Neem voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee, stevige wandelschoenen, een handdoek en verrekijker.

Bij extreem slecht weer of langdurige harde oostenwind, kan de schipper besluiten niet uit te varen. Dat wordt zondag 15 juli vanaf 20 uur op de Pierewaai-site vermeld. U krijgt dan uw geld (minus 2 euro) terug.

Inschepen vanaf half negen. Wees op tijd, want het tij wacht niet!

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden