Een wegwerkershesje met de snelheid van een motor

Drie vrouwen (anglicaans, rooms-katholiek en Nederlands gereformeerd) fietsen een pelgrimstocht van Canterbury naar Rome. Dag 6/7: Van Courtenay naar Ouanne, 85 km.

Zondag, vlakbij Treuzy, gebeurt er iets geks. Monic, die vooruit gereden is, belt op: „Ik kan jullie zien, ik zit in een boomgaard. Waar gaan jullie heen?” Wij zien haar ook in haar lichtgevende wegwerkershesje. We zwaaien: we komen er aan.

Dan rijdt het hesje weg met een vaart die alleen afkomstig kan zijn van een motor. Dat was Monic dus niet, maar waar zit ze dan? Vertwijfeld vervolgen we de weg naar Lorrez, daar moeten we heen. ’Waar blijven jullie?’ sms’t Monic nu. We komen er echt aan. Twee wielrenners bevestigen dat ze haar gezien hebben: een jonge vrouw, jazeker.

Als we elkaar eindelijk treffen onder de fruitbomen, wijst Monic waar ze ons heeft zien fietsen. Vlakbij inderdaad, maar wij werden misleid door een motorrijder in het geel.

Zaterdagavond hebben we teruggekeken op wat ons totnogtoe raakte. De wijding van de fietsen was een teer punt. Het is niet vanzelfsprekend dat je elkaar begrijpt. Zondag hebben we voor vertrek samen de eucharistie gevierd. Help ons om elkaar te verstaan.

De weg bij Treuzy beschrijft een cirkel en wij hebben die cirkel kennelijk verkeerdom gefietst. Nu hebben we elkaar weer gevonden. Dankbaar eten we een appeltje.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden