Een vrije dag om meer loon te eisen

AMSTERDAM - Met wapperende vlaggen trekt een stoet Getronics-werknemers langs de glimmende gebouwen van het Amsterdamse kantorencentrum Sloterdijk. Twee mannen, keurig in pak, eten op straat hun stokbrood en kijken toe. De voorheen florerende automatiseringssector heeft problemen en zo doet ook daar de protestmars haar entree.

Jelle Brandsma

,,Alles of nics'', scanderen de circa 150 werknemers van Getronics op weg naar het hoofdkantoor. De bonden stellen dat voor het eerst in de geschiedenis actie wordt gevoerd bij een bedrijf in de automatiseringssector.

De onderhandelingen over een nieuwe cao bij Getronics zijn vastgelopen. De vakbonden eisen 3,25 procent verhoging van de lonen. De directie biedt 1,5 procent voor degenen die goed hun werk doen. De leiding van Getronics wil vooral de mogelijkheid hebben om grote verschillen te hanteren bij de loonsverhoging.

In een zaaltje zegt Sjerp Holterman, bestuurder van De Unie, voordat de optocht naar het Getronics-kantoor begint, dat andere bedrijven in de sector wel een fikse collectieve salarisverhoging willen uitkeren. ,,Uw werkgever durft het niet'', roept hij. Getronics probeerde met de ondernemingsraad tot een akkoord te komen over de salarissen toen het overleg met de bonden vastliep. Maar de OR weigerde.

De bonden zien door de problemen bij Getronics hun ledenlijst groeien. ,,Van de zevenduizend werknemers zijn nu duizend bij een van de vakbonden aangesloten. De groei is de laatste maanden zo'n 9 procent'', meldt Holterman. ,,Een conflict is goed voor de bond, maar slecht voor de werknemers.'' Hij vindt het 'prima' dat de computerspecialisten vroeger 'dachten dat ze zelf hun zaakjes konden regelen en nu bij de bond aankloppen'.

Een van de nieuwe leden is Wilbert Kandt. Hij is field service engineer, reparateur van kaartautomaten van onder meer de Nederlandse Spoorwegen. Kandt is sinds twee maanden lid van het CNV. ,,Je bekijkt voor jezelf of je er iets aan hebt. Dan denk ik: samen sta je sterker.''

Henk Nijs is vier jaar lid van een vakbond. Hij werkte bij een onderdeel van IBM dat werd verkocht aan Getronics. ,,Toen ben ik lid geworden want ik had al het vermoeden dat Getronics minder goed voor het personeel zorgt dan IBM. De salarissen zijn al jaren niet aangepast aan de prijzen.'' Volgens veel werknemers is het een misverstand dat al het personeel in de computerbranche veel verdient.

De eis van de bonden is lager dan wat elders in het bedrijfsleven al is afgesproken. Holterman erkent dat ook bij Getronics het resultaat niet meer het niveau haalt van de gouden jaren, maar denkt dat de verhoging van het loon die de bonden eisen betaalbaar is. Hij is bereid tot een compromis: ,,Als we op 3 procent komen is het ook mooi.'' Hij stelt dat de directie niet bereid is te praten. ,,Het is 1,5 procent. Dat leggen ze op tafel en daarna pakken ze hun koffers en lopen weg.'' De bonden menen dat er 'een sfeer van angst' heerst bij het bedrijf. Werknemers namen een dag vrij om aan de vakbondsactie mee te doen. De FNV-bestuurster heeft een mapje met aanvraagformulieren voor verlof. Allemaal afwijzingen. Wie vrij vraagt zou zelfs op een zwarte lijst belanden.

Bij het kantoor van Getronics komt directeur Mattijs Kropholler naar buiten om een petitie in ontvangst te nemen. Hij houdt zijn gezicht strak in de plooi als de werknemers beginnen te joelen. Over meer dan 1,5 procent collectieve loonsverhoging valt niet te praten, zo bevestigt hij. ,,Maar een aantal mensen dat heel goed werk doet gaat er meer op vooruit, veel meer zelf. Wij willen per se differentiëren.'' Dat er angst onder de werknemers heerst, herkent hij niet. ,,Het is een kleine minderheid'', zegt hij over de demonstranten. ,,Ik had er wel meer verwacht.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden