Een paar dagen vriendelijk voorjaarsweer

Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich vandaag op boven Scandinavië. Daardoor vinden we de lagedrukgebieden terug rond de Middellandse Zee. Vooral op het Iberisch Schiereiland en in Italië gaat het hierdoor de komende dagen veel regen.

Joralf Quist

In Nederland ziet het weer, onder invloed van de hoge druk, lang niet onaardig uit. Vandaag is het overwegend bewolkt. Vanochtend kan het in een groot deel van het land licht regenen of motregenen. Er staat een zwakke wind uit noordelijke richting. Vanmiddag wordt het in het hele land droog, maar het blijft overwegend bewolkt. Alleen in het zuiden van het land kan in de loop van de middag de zon nog even doorkomen. Net als de afgelopen dagen is het vrij zacht. De temperaturen liggen tussen 11 graden op de Wadden en 15 graden in Limburg. De wind neemt in kracht toe naar matig en draait in de loop van de middag naar het noordoosten.

Vanavond en vannacht is het droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en de minima liggen rond 5 graden.

Morgen wordt het een aardige lentedag. Vooral in de ochtend is het overwegend bewolkt. In de loop van de dag neemt de bewolking in het midden en zuiden van het land af en komt de zon door. In het noorden blijft het overwegend bewolkt met slechts af en toe wat zon. De temperaturen lopen uiteen van 11 tot 13 graden in het noorden en 14 tot 16, lokaal 17, graden in het zuiden. Er staat een matige oostenwind. In het noordelijk kustgebied is de wind vrij krachtig van kracht. Woensdag draait de wind naar het noordoosten en stroomt er minder zachte lucht het land binnen. De maxima komen uit rond 11 graden en dat zijn normale waarden voor medio maart. Het is droog en er zijn perioden met zon, afgewisseld door stapelwolken.

Na woensdag verandert er aan de temperatuur vrijwel niets, maar de wisselvalligheid neemt wel wat toe.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden