Eén op de drie vrouwen minnares van gehuwde man

17.05 uur, Nederland 2

Het komt zelden voor dat een minnares haar verhaal op de televisie vertelt maar Clara Voigt treedt uit de anonimiteit omdat zij het taboe als minnares wil doorbreken. Ongeveer één op de drie vrouwen is vroeg of laat de minnares van een getrouwde man. De meeste van deze vrouwen hopen dat de man zijn vrouw zal verlaten, maar uiteindelijk kiest slechts anderhalf procent van de mannen voor hun minnares.

In het leven van Clara Voigt heeft ontrouw altijd een grote rol gespeeld. Haar vader ging vreemd en hoewel Clara besloot het in haar eigen leven totaal anders te doen, trouwde ze toch met een man die tijdens hun huwelijk vreemd ging. Toen ze na jaren besloot van hem te scheiden, werd ze zelf plotseling verliefd op een getrouwde man. „Ik was totaal in de war. Vanuit de positie van slachtoffer, kwam ik ineens in de positie van dader terecht. Ik vond dit verschrikkelijk, maar de aantrekkingskracht was té groot.”

Toen Clara trouwde, wist ze dat ze trouwde met een man die vreemd ging. Toch accepteerde ze dit. „Het was een bijzondere en inspirerende man, ik hield van hem. Het waren de jaren ’70, waarin je elkaar vrij moest laten, ook in de liefde.” Uiteindelijk besloot ze toch van hem te scheiden. Toen werd ze plotseling verliefd op een getrouwde man. Van slachtoffer werd ze nu ineens dader.

Ook Clara hoopte dat haar geliefde voor haar zou kiezen, maar hij bleef bij zijn vrouw. Ze voelde zich steeds meer in een tweedehands positie terecht komen.

Haar relatie met een getrouwde man bezorgde haar, naast de liefde en de passie, ook veel verdriet en eenzaamheid. De relatie tastte steeds meer haar gevoel van eigenwaarde aan.

Clara Voigt schreef het boek ’Ik hou van uw man’. Voor dit boek interviewde zij 14 minnaressen, vrouwen die net als zij, een relatie aangingen met een getrouwde man.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden