Een lezende verfkwast product

De meest wilde creaties schilderen zonder verf. Met de I/O Brush kan het. De virtuele kwast neemt dankzij een in gebouwde videocamera het gewenste patroon of kleur in zich op. Dit gebeurt wanneer de kwast een object aanraakt. Vervolgens projecteert de kwast het beeld op een speciaal, interactief projectiescherm.

De schilder kan, net als met verf, kleuren mengen of met vingers de vegen bewerken. Zonder dat kwast en vingers vies worden. Textiel, plastic of een stuk huid, gestreept, effen of gestipt, de kwast kan alles 'lezen'.

Grappig is dat bewegende objecten op het scherm blijven bewegen. Richt je de kwast bijvoorbeeld op knipperende ogen, dan knipperen de ogen zelfs in het schilderij. De I/O Brush is ontwikkeld door Kimiko Ryokai van MIT Medialab. Het is nog niet te koop.

Ook Philips Design is bezig met kleurrijke snufjes. Sinds vorig jaar is de ambilight-tv te koop: lampen links en rechts van het scherm geven hetzelfde licht als de televisiebeelden. Zo heeft de muur dezelfde kleur als de tv en wordt het effect van de beelden versterkt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden