Een lege kluis in Wassenaar

Eigenlijk had Connie Breukhoven nu ergens in Afrika willen zitten, werkend voor de een of andere ontwikkelingsorganisatie. De diva wilde op haar 59ste wel eens iets goeds doen voor de mensheid, ver weg van de Hollandse glitter en glamour. Als chauffeur, of desnoods als schoonmaakster - "het maakt niet uit wat", vertrouwde ze weekblad Privé eind vorig jaar toe.

Maar in plaats daarvan staat Connie weer pal in het onbarmhartige licht van de spotlights. Haar dochter Constanza (35) wordt verdacht van een miljoenendiefstal. Nota bene uit de kluis van Connies ex, zakenman Hans Breukhoven. Op 1 januari werd Constanza gearresteerd, samen met haar partner Mo en zwager Bryan. Er waren rond de Kerstdagen, toen Hans op vakantie was, horloges, aandelen en vreemde valuta ter waarde van 2,7 miljoen euro uit zijn Wassenaarse villa verdwenen, maar braaksporen waren er niet. Volgens de zakenman kennen slechts zes mensen de alarmcodes van woning en kluis. Blijkbaar heeft Hans meer vertrouwen in zijn chauffeur, een tweetal bewakers en een schoonmaakster dan in zijn dochter, want hij wees meteen Constanza aan als waarschijnlijke dader. De politie deelde deze zienswijze en zette haar, partner Mo en zwager Bryan in de cel. Ze hebben op zijn minst de schijn tegen, bleek vorige week woensdag tijdens een pro forma zitting in de Haagse rechtbank: Tijdens afgeluisterde telefoongesprekken sprak de vriend van Constanza over horloges en tijdens huiszoekingen is ook Chinees geld gevonden. Dat kom je niet overal tegen, maar toevallig wel in de kluis van Breukhoven. Ook kocht Mo een Mercedes, terwijl het stel in geldnood zat. Blijkbaar speelden er ook andere problemen, want Constanza vroeg haar moeder een paar weken voor de inbraak of ze tijdelijk de zorg voor haar kinderen, Sammy (3) en Soraya (2), op zich wilde nemen. Dat deed Connie met liefde - haar emigratieplannen zette ze in de ijskast. "Kinderen horen stabiliteit te hebben", verklaarde ze in Privé.

Constanza, die op jonge leeftijd vanuit Colombia werd geadopteerd door Connie en haar toenmalige echtgenoot, heeft al vaker voor onrust gezorgd. In 2003 deden zij en haar 'halfbroer' Jordy (Hans en Connie adopteerden samen ook drie kinderen) een boekje open over hun ouders. "Ze respecteren onze keuzes niet. Leven, werk, vriendjes, ze willen alles voor je invullen." Pa en ma waren furieus en vermoedden dat de kinderen zich door de roddelpers lieten betalen voor deze getuigenissen.

De laatste tijd leken de relaties weer een stuk verbeterd te zijn. Ook de verhouding tussen Connie en Hans, die in 2009 scheidden, was weer wat opgefrist. Maar op 24 juni staan de familieleden tegenover elkaar in de rechtszaal. Hans en Connie moeten daarbij aanwezig zijn, bepaalde de rechter begin deze week. Constanza - inmiddels op vrije voeten - wil dan aantonen dat meer mensen de codes van de kluis kenden. Bijvoorbeeld de nieuwe geliefde van Hans.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden