Een lagere werkdruk in de zorg, of toch niet?

FNV | Werkgevers en drie vakbonden hebben een cao-akkoord gesloten voor de zorg. De FNV is er niet blij mee.

Woedend zijn ze bij de FNV. 'Een flutdeal' vindt de vakbond het akkoord voor 380.000 werknemers in de verpleging, verzorging en thuiszorg 'die in het holst van de nacht is gesloten'. De CNV is er juist blij mee. "We hebben vanochtend om 8 uur een hele mooie cao afgesloten waardoor de werkdruk afneemt en het loon stijgt."

Maandenlang zaten vier vakbonden aan tafel met de werkgeversorganisaties Actiz en BTN. Eerder deze week begon de grootste vakbond FNV al wat te mopperen. Er zou geen open en reëel overleg worden gevoerd. Ze kondigden waarschuwingsacties aan die gisteren ook daadwerkelijk plaatsvonden. Foto's van zorgmedewerkers in witte T-shirts met 'respect voor zorg' werden veelvuldig via sociale media gedeeld.

De foto's werden vaak begeleid met de boodschap dat de net afgesloten cao respectloos is. "Drie vrije dagen inleveren en maar 0,65 procent loonsverhoging dit jaar. Daar is geen draagvlak voor", zegt FNV-onderhandelaar Sarah Dobbe. De bond hekelt het hele traject. "De werkgevers hebben een dictaat op tafel gelegd dat ze zes maanden lang hebben herhaald. Verregaande voorstellen van onze kant werden allemaal van tafel geveegd."

Het lijkt alsof de drie andere vakbonden - CNV, Nu'91 en FBZ - aan een heel andere tafel hebben gezeten. "De werkgevers maken zich ook zorgen om de werkdruk. Dat thema leeft ook bij hen. Zij zien dat werknemers 30 procent van hun tijd kwijt zijn aan administratie", vertelt CNV-onderhandelaar Suzanne Kruizinga.

Dus is er afgesproken dat de werkgevers en werknemers samen gaan optrekken om minder regels af te dwingen bij de zorgverzekeraars, het ministerie en de inspectie.

En om de interne regeldruk te verminderen moeten de ondernemingsraden met hun eigen werkgevers om tafel in zogenoemde schrapsessies, waarbij het aantal regels flink moet worden gereduceerd.

Slappe hap, vindt de FNV. "Vage afspraken zonder enige concrete resultaatverplichtingen."

De CNV ziet dat heel anders. Kruizinga: "We gaan goed monitoren, we gaan de ondernemingsraden er goed bij betrekken. We laten werkgevers niet wegkomen na pak 'm beet twee sessies. We zijn er helemaal niet bang voor dat werkgevers hun afspraak niet gaan naleven."

En hoe zit het met het inleveren van de drie vrije dagen? Kruizinga: "In de zorg werkt 90 procent parttime. De mensen gaven aan dat ze genoeg vrije tijd hebben. Ze vonden het wel stom dat ze vrij moesten nemen voor een bruiloft of de tandarts. Dat hoeft in de nieuwe cao niet meer. Plus dat er meer loon bijkomt."

Tja, 0,65 procent loonsverhoging, zegt de FNV. "Jammer dat ze het zo framen", zegt de CNV-onderhandelaar. "Het is ruim 4 procent. Deze maand krijgen ze er 0,65 procent bij. In juli volgend jaar nog eens 1 procent en de eindejaarsuitkering gaat flink omhoog. Er komt een dertiende maand." CNV gaat de overeenkomst vol vertrouwen aan alle werknemers in de zorg voorleggen.

Als die wordt aangenomen, betekent het dat er weer een grote cao is afgesloten zonder de FNV. In september gebeurde dat bij de schilders. Vorig jaar bij het overheidspersoneel, de supermarkten en uitzendbureau Randstad. En daarvoor stond de FNV buitenspel bij de cao van de kinderopvang en de horeca.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden