Een herfstvakantie vol paddestoelen en frisse lucht

Het Waterloopbos staat vol met testhavens, sluizen en andere waterwerken, op kleine schaal. Onderzoek wordt er niet meer gedaan, maar samen met de boswachter van Natuurmonumenten zijn de spannendste hoeken te vinden. Kinderen vanaf zes jaar kunnen in de herfstvakantie op 16 oktober mee op pad. Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het bezoekerscentrum (Voorsterweg 36) in Marknesse. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij De Wieden, 0527 - 24 66 44.

WoesteLand is de jongerenafdeling van het instituut voor natuureducatie IVN. Elk jaar organiseert zij kampen. Deelnemers mogen de boswachter helpen, 's nachts zoeken naar vleermuizen en slapen in de natuur. In het weekend van 17 tot en met 19 oktober kunnen kinderen van 10 tot 13 jaar mee naar het Goois Natuurreservaat in Hilversum. Samen met ervaren begeleiders van WoesteLand een heel weekend in de frisse lucht, kosten: 50 euro. Zie www.woesteland.nl.

De Hortus Botanicus Leiden vermaakt kinderen komende weken met speurtochten en kleurplaten. Iets grotere kinderen kunnen een herfstherbarium maken of leren over de mierenplanten. Bij mooi weer kunnen ze op zoek naar bijen, bij slecht weer kunnen ze in de kassen de HortusExpeditie uitproberen. Dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, www.hortusleiden.nl.

Op zondag 19 oktober is er een vaar- en paddestoelexcursie in het Wormer- en Jisperveld, van 14.00 tot 16.00 uur. Na een speurtocht rond de Poelboerderij neemt een gids bezoekers én spiegels en vergrootglazen mee om paddestoelen te determineren. Reserveren kan via 075 - 621 91 00. Meer info: www.poelboerderij.nl

Natuurmonumenten organiseert in oktober Wilde Buiten Dagen. In Overijssel zijn zondag 19 oktober bijvoorbeeld toverroutes in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle en op de Sprengenberg bij Haarle. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar, www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden