Een flesje en drie arrestaties

REBECCA VAN DE KAR

Een leeg frisdrankflesje tegen een volgauto van premier Erdogan, en drie arrestaties. Dat waren gisteren volgens de politie de enige smetjes tijdens een verder vreedzaam verlopen demonstratie op het Haagse Buitenhof. Het flesje werd vanuit het publiek naar een beveiligingsbusje gegooid, toen de delegatie van de Turkse premier naar het gebouw van de Eerste Kamer reed.

Het bezoek van Erdogan trok verschillende groepen demonstranten aan, die hun stem tegen zijn bewind lieten horen. Het grootste gezelschap bestond uit een groep van ruim honderd alevieten, een onderdrukte Turkse minderheid. Met spandoeken en leuzen als 'Samen vechten voor gelijke rechten' en 'Erdogan, wolf in schaapskleren' liet de groep zich uit tegen de ongelijke behandeling van verschillende Turkse minderheden.

Ook kleine groepjes Joden, Koerden en Syriërs hadden zich verzameld. Ze staan hier absoluut niet om zich met de Yunus-zaak te bemoeien, beklemtoont een vrouw met een spandoek. "Zolang de mensenrechten in Turkije geschonden worden, moet onze aandacht daar naartoe."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden