Eén etmaal op kerktoren voor het goede doel

“Ik kan me er geen voorstelling van maken. Ik laat het allemaal wel over me heen komen.” Die weifelachtige reactie komt van dominee Martin Voet van de gereformeerde gemeente de Oase in Drachten. Samen met zijn collega Pieter ter Veen staat hij op het punt 24 uur bovenop zijn eigen kerktoren te gaan zitten. Per minuut slepen zij daarvoor vijf gulden sponsorgeld in de wacht. Met dat geld moet dezelfde nieuwe kerktoren gefinancierd worden.

BIJDRAGE: CHRISTEL PIEPER

Verschillende delen van de gereformeerde gemeente in Drachten zijn samengevoegd en daarvoor is een splinternieuwe kerk gebouwd. De nieuwe kerktoren, totale kosten anderhalve ton, is nog maar voor de helft betaald. De beide dominees hopen met hun actie een bijdrage te leveren voor de toren.

“Wij moeten heel wat doorstaan voor die toren. Ik ben benieuwd hoe koud het boven is.” Dominee Voet heeft vooraf twee broeken over elkaar aangetrokken, een aantal truien en een dikke winterjas. Op een speciaal gebouwde steiger op de kerktoren gaat hij proberen zichzelf een etmaal op een stoel te vermaken. “Ik heb twee boeken meegenomen, want 24 uur is een lange tijd. Maar ik heb ook begrepen dat er een activiteitencommissie is om ons bezig te houden. Ook voor catering wordt gezorgd.”

Vanmiddag vier uur dalen beide mannen van hun hemelse zetel weer naar beneden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden