Een coach voor bestuurders, in het Westland werkt dat prima

"We moeten af van die ouderwetse manier van besturen. De tijd van grijze, vergaderende mannen in rokerige achterafzaaltjes is voorbij!" Eric Borggreve uit Wateringen is er heel duidelijk over. Als je wilt dat het bestuur van je club, stichting of vereniging succesvol is, moet je meegaan met de tijd en vooral niet blijven hangen in hoe het vroeger ging. Zijn advies: voer geen eindeloze discussies en verspil je tijd al helemaal niet aan het typen van ellenlange verslagen. Ga gewoon aan de slag.

Het cv van Borggreve staat vol met bestuursfuncties. Nu hij met pensioen is, gebruikt hij die ervaring als bestuurscoach. Hij helpt vastgelopen besturen in het Westland weer op weg. Soms is één gesprek genoeg, maar vaker gaat hij meerdere keren op bezoek bij een club. Het moet daardoor weer leuk én aantrekkelijk worden om je bij een bestuur aan te sluiten.

Steeds meer vrijwilligersorganisaties krijgen de gaten in hun bestuur namelijk maar moeilijk opgevuld. Vooral in de Zuid-Hollandse regio is dat een probleem. Met meer dan achthonderd verenigingen, stichtingen en clubs zijn bestuurders daar gewild. De regio staat hiermee volgens het CPB zelfs in de landelijke top drie.

Dit probleem komt ergens vandaan. Neem nu het schrijven van vacatures. Besturen hebben volgens Borggreve vaak geen idee hoe ze nieuwe leden moeten werven. "Als je veel, en vooral de juiste mensen wilt bereiken, ontkom je er niet meer aan om social media te gebruiken. Dan moet je wel weten hoe dat werkt. En dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend."

Het maakt niet uit of het om de plaatselijke muziekvereniging of een grote zorgaanbieder gaat. Van een penningmeester of secretaris wordt tegenwoordig veel meer verwacht, weet ook Marjoke van Pijkeren van Vitis Welzijn. Er is minder geld én er zijn minder vrijwilligers.

Mensen hebben er geen tijd meer voor. En als dat wel zo is, stoppen ze er sneller weer mee, concludeert ze. "Het is allemaal veel vluchtiger, dat vergt een andere manier van werken. Vooral voorzitters die al jaren op hun plek zitten, weten vaak niet wat ze daarmee aan moeten".

Van Pijkeren is een van de mensen achter de Bestuurdersbank Westland, een vacaturesite voor bestuursfuncties in de Zuid-Hollandse regio. De bestuurscoaches zijn hier een gevolg van. Zestien vrijwilligers, vaak oudgedienden uit de lokale politiek en het bedrijfsleven, hebben inmiddels een bestuur onder hun hoede. Borggreve is er een van.

Hoe hij te werk gaat? Onlangs slaagde hij erin om de fusie tussen Bibliotheek Westland en de Volksuniversiteit een zetje in de goede richting te geven. Ank van der Meulen van de Volksuniversiteit: "Wij zagen de bieb als een bedreiging, we waren bang dat de organisatie ons helemaal zou opslokken."

De coach speelde hierop in door de besturen elkaar te laten vertellen over hun overeenkomsten, in plaats van verschillen te benadrukken. De sfeer verbeterde en zo ontstond een goede samenwerking. "Iemand die niet emotioneel betrokken is: dat werkt", zo concludeert Van der Meulen.

Dat deze 'eerste hulp bij bestuurders zoeken' in het Westland zo goed functioneert, is geen toeval, denkt Van Pijkeren. "Van oudsher zijn we een tuinbouwgemeente, veel inwoners werken of werkten in de kassen, daar heb je elkaar nodig. Dat heeft er zeker iets mee te maken. In het Westland zijn we gewend om elkaar te helpen, het hoort bij onze cultuur."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden