Een beetje bang voor Badr

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Het was ook niet aardig van Leco van Zadelhoff. Maar de stylist bekommert zich al jaren om het uiterlijk van Estelle Cruijff en bovendien noemde hij haar een vriendin. Dan moet je eerlijk kunnen zijn. Dus toen Estelle vroeg of Leco de eyeliner en de poederkwast weer eens wilde loslaten op haar gezichtje, antwoordde hij dat een bezoekje aan de plastisch chirurg een beter idee zou zijn.

En Estelle zat toch al in de put, want destijds zat haar vriend Badr Hari in de cel. Ze belde hem op, via een door de politie afgetapte lijn. Daardoor weten we nu dat Badr zei: "Leco moet oppassen, anders eindigt hij op de intensive care."

Dat Badr geen loze dreigementen uit, weet zakenman Koen Everink. Hij maakte ook een minder vleiende opmerking over Estelle en is nog steeds aan het revalideren. Voor onder andere deze mishandeling moet Badr komende week voor de rechter verschijnen.

Leco vindt het vast niet erg als Badr een poosje achter de tralies zou verdwijnen. Al wil hij helemaal niets zeggen over het dreigement. En hij is niet de enige. Albert Verlinde - toch altijd verzot op een nieuwtje - verzweeg dat hij werd bedreigd, tot anderen erover begonnen. Farid Kazem, cosmetisch arts met een sterrencliëntèle, durfde geen aangifte te doen na een aanvaring met Badr, biechtte hij op in de onthullende biografie die journalist Jens Olde Kalter schreef over de kickbokser. En liep een ruzie tussen Badr en Afrojack afgelopen zomer bijna uit op een vechtpartij? De wereldberoemde dj herinnert zich er niets van, maar diverse getuigen zagen het toch écht gebeuren in de jetset-disco Pacha op Ibiza. Ook de excuses die Erik de Vlieger uitte richting 'beste Badr en lieve Estelle' maakten een wat geschrokken indruk. Wat was er gebeurd? De omstreden vastgoedmagnaat had op een terrasje opgevangen dat het uit was tussen het stel en daarover wat onnadenkend een berichtje de wereld ingetwitterd.

Volgens Estelle maakt iedereen zich zorgen om niets. Vorige week zei ze in Story over haar geliefde: "Hij zal nooit meer dezelfde fouten maken. Sinds we samen zijn is hij een ander mens. Samen met mijn kinderen vormen Badr en ik een hecht gezinnetje."

Ze zinspeelde waarschijnlijk op het bezoekje dat een medewerker van Jeugdzorg deze zomer aan het gezinnetje bracht. Er bleek inderdaad niets verontrustends aan de hand te zijn in de Amsterdame stadsvilla. Volgens de advocaat van Estelle werd de instantie getipt door Ruud Gullit, met wie Estelle in vechtscheiding ligt. Ruud is niet bang uitgevallen en niet van plan een aanzienlijk deel van zijn zuurverdiende geld zomaar op Estelles rekening te storten. Daarom liet ze beslag leggen op zijn vastgoed. Niet alleen op de woning in Oud-Zuid die ze nog steeds bewoont, maar ook op de acht andere panden die Gullit bezit in de hoofdstad. Tot haar schrik deed de Belastingdienst even later hetzelfde, vanwege een onbetaalde aanslag. En de fiscus gaat altijd voor. Estelle liet toen de Porsche 911 van haar ex afslepen. Maar een fortuinlijke afloop van de echtscheiding is een stuk onzekerder geworden.

Dus wat als Badr de cel in zou moeten? Zelf centjes verdienen dan maar? Ook dat zit niet mee. Estelle had een klus bij SBS 6. Ze zou een beautyprogramma gaan presenteren. Met Leco. Maar dat is op de lange baan geschoven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden