SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratie

Economie Eurozone

Economie Eurozone klimt uit recessie

SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratieBeeld Anita Huisman

De economie van de eurozone is weer uit de recessie gekomen, na twee kwartalen van krimp. Dat gebeurde in het tweede kwartaal dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen en het wereldwijde economische herstel van de coronacrisis, volgens nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De economie nam ten opzichten van een kwartaal eerder met 2 procent in omvang toe, wat tevens een sterkere groei betekent dan economen in doorsnee hadden voorzien. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een groei van bijna 14 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar was nog een lichte krimp te zien voor de economie door de lockdowns tegen de coronapandemie. Met twee kwartalen van economische krimp op rij was de economie van de eurozone daardoor in een technische recessie beland.

Maar nu de maatregelen steeds meer zijn versoepeld geven consumenten weer meer geld uit in bijvoorbeeld winkels en de horeca. Eerder bleek al dat de bedrijvigheid in de industrie en dienstensector van het eurogebied inmiddels op het hoogste niveau in jaren ligt.

Lees ook:

Forse groei in de eurolanden, maar de rente blijft historisch laag

De ECB houdt voorlopig de rente laag, en gaat nog zeker tot maart volgend jaar door met het opkopen van schulden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden