DUIVELUITDRIJVER

Het 'bovennatuurlijke', waaronder het uitdrijven van duivels, was tot het midden van de jaren zeventig niet meer dan een liefhebberij voor Tom Willis, priester in de Anglicaanse kerk. Totdat de bisschop van York hem aanzocht als officieel adviseur voor occulte zaken. Dertig jaar lang heeft Willis zijn best gedaan. Vijftig verzoeken per jaar kreeg hij gemiddeld, de één uit een kantine, onrendabel geworden door toedoen van een klopgeest, de ander uit een landhuis, door spoken bezocht. Willis grootste klapper was een vrachtschip in de haven van Bridlington, dat door een spook werd bezocht.

Sociale Zaken had er genoeg van de zeelieden van het schip een uitkering te betalen, alleen maar omdat dezen hun schip niet op durfden. Daarom werd Willis ingeschakeld, met succes.

De anglicaanse exorcist gooit binnenkort het bijltje erbij neer, maar niet voordat hij een korte cursus heeft gegeven aan priesters die de strijd met de duivel willen voortzetten. Dertig man verwacht hij in Scarborough, zo deelt hij de Times mee. “Ik zal ze van alles en nog wat bijbrengen. Hoe je van een klopgeest afkomt, hoe je omgaat met de kwaaie gevolgen van gerommel met tarot-kaarten en dergelijke. Ik zal ze leren hoe je een kwade geest kunt uitdrijven en hoe je iemand kan helpen in het reine te komen met een verschijning.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden