Duidelijke visie Hennis leidt nog niet tot herstel vertrouwen

Moreel bij werknemers defensie onverminderd laag. Onzekerheid over toekomst en ontevreden over salaris.

Slechts één op de drie werknemers van defensie heeft vertrouwen in zijn of haar toekomst bij het leger. En het draagvlak voor veranderingen bij 's lands één na grootste werkgever, na de politie, is onverminderd gering.

Dat blijkt uit de meest recente peiling onder het personeel. In deze cijfers uit de Monitor Veranderingen Defensie, die elk kwartaal wordt opgesteld, zijn de effecten van de plannen van het kabinet en de daarop volgende begrotingsbehandeling verwerkt. Binnen de krijgsmacht was gehoopt dat het draagvlak onder het personeel zou verbeteren. Immers, minister Jeanine Hennis-Plasschaert kwam met haar lang verwachte visie. Met die duidelijke stip aan de horizon zou onder meer volgens de vakbonden en de beroepsverenigingen het moreel bij de krijgsmacht verbeteren. De luchtmacht kreeg eindelijk duidelijkheid over het gevechtsvliegtuig JSF. De marine werd ontzien bij de bezuinigingen en het nieuwe schip de Karel Doorman werd niet geschrapt. En bij de landmacht bleef onder meer de kazerne in Assen buiten schot.

Onder defensieminister Hans Hillen werd nog gesproken over mogelijk zesduizend ontslagen bij de krijgsmacht. Dat aantal is inmiddels teruggebracht tot tussen de 700 en 900.

Ondanks al die voor de krijgsmacht gunstiger perspectieven, kon er geen verbetering van de sfeer worden opgetekend. Amper één op de vier defensiemedewerkers heeft begrip voor de bezuinigingen. Een bezuiningsoperatie waar slechts 13 procent van de 1472 ondervraagde medewerkers logica in kan herkennen. En op de vraag of de medewerker zich betrokken voelt bij de uitvoering van de bezuinigingen, geeft slechts een kwart van de werknemers een positief antwoord.

Volgens betrouwbare bronnen binnen de krijgsmacht worden de matige cijfers zeer serieus genomen. Het creëren van draagvlak binnen het leger heeft een hoge prioriteit, overigens net als het scheppen van meer draagvlak voor de krijgsmacht binnen de Nederlandse samenleving. Ondanks het geringe vertrouwen in de toekomst is de defensiemedewerker nog altijd gemotiveerd om zijn werk te doen. Twee derde van de ondervraagden zegt tevreden te zijn over het werk bij zijn of haar onderdeel.

Uit de monitor blijkt wel dat men beter kan inschatten wat de individuele gevolgen zijn van de bezuinigingen. Meer dan de helft zegt dat inzicht te hebben en zelfs 60 procent weet wat de gevolgen zijn voor zijn eenheid. Dat is het hoogste percentage sinds het vierde kwartaal van 2011. Toen was de onzekerheid groot en had slechts een derde van de ondervraagden een idee wat met zijn eenheid of afdeling ging gebeuren.

Erg gelukkig met hun salaris zijn de defensiemedewerkers niet. Bij de landmacht is de ontevredenheid het grootst. Slechts 22 procent zegt tevreden te zijn met de honorering. Opvallend bij de landmacht is de hoge waardering voor de manier van leidinggeven door de directe chef (72 procent is daarover te spreken). Als het gaat om opleidingsmogelijkheden en persoonlijke ontplooiing scoort het grootste defensieonderdeel weer slechter dan de collega's van marine, luchtmacht en marechaussee.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden